Co polecacie do porterów?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

    #31
    Faktycznie z zakąską do porterów jest problem. Sami borykaliśmy się z tym organizując I DJWP Edycja I

    Po sugestiach gości zrobiliśmy nasze standardowe ciasteczka z ciasta francuskiego na słono (ale one raczej nie pasują, tyle że są smaczne). Zakąską, która miała pasować do porterów była kaszanka. Według mnie faktycznie pasowała, ale np. Piotry ma już odmienne zdanie.
    Myślę, że do porterów może też pasować ciasto typu piernik, murzynek.

    Psychomanteum, a te pieczarki do portera czymś nadziewasz? (Pieczarek, sory )

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9791

      #32
      Do portera? Lody czekoladowe, najlepiej z kawałkami gorzkiej czekolady...

      Comment

      • Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

        #33
        Jakoś mi lody do piwa nie pasują. Sama gorzka czekolada owszem, do tego niewątpliwie suszone owoce, także nasiona kakaowca. Ciasto czekoladowo - porterowe z chilli, piernik.
        JEDNO PIVKO NEVADI!

        Comment

        • leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

          #34
          Do portera to najlepszy chyba kominek?
          Ale jeśli nieco zmodyfikować pytanie to portera polecam do dziczyzny - gulasz z dzika i pieczona kaczka (taka ciemna). Wydaje się, że pieczeń wołową z ciemnym, mocnym sosem też można nim popić.
          Gdzieś obiło mi się o oczy, że do ostryg pasuje ale to chyba ekstremalna kuchnia

          Comment

          • natalka
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.07
            • 128

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
            feeee.....

            Do portera pasuje najlepiej golonka, a jak jeszcze sama golonka jest robiona w porterze to wtedy orgazm w gębie gwarantowany
            do obrzygania w sam raz :P
            Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

            Comment

            • Latarnik
              Premium Lamplighter
              🥛🥛🥛🥛
              • 2004.06
              • 5030

              #36
              Moim zdaniem prawdziwy porter bałtycki jako ciężkie i esencjonalne piwo wymaga dużo miejsca w brzuszku i to miejsce nie powinno być zajmowane przez żadne żarło.
              Jeśli jest jeszcze miejsce, trzeba w nie wlać następnego portera, wtedy smakuje najlepiej
              5450 kapsli z wypitych piw
              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

              Comment

              • Tapir
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.10
                • 730

                #37
                Ja jeśli portera zagryzam (a czynię to dość rzadko) to zazwyczaj gorzką czekoladą, przynajmniej 70%, czasem orzechami włoskimi. Do spróbowania polecam czekoladę z chili, szuszone śliwki, murzynka też kiedyś sprawdzałem i było całkiem całkiem. Ostatnio spróbowałem portera z migdałami (ok) i z pestami dyni (mniej smaczne).
                Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X