Robienie innego alkoholu?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marecki1410
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.01
    • 97

    #16
    Oj, oj, oj. Ale czy ja mówię, że ja wina destyluję albo inne alkohole powstałe w wyniku fermentacji? Pyszny calvados wychodzi przez przedestylowanie mieszaniny spirytusu ze świeżym sokiem jabłkowym. I jak pewnie zauważyłeś, nijak ma się moja produkcja destylatów do zapisu:
    1) zasady wykonywania działalności gospodarczej w za kresie wyrobu lub rozlewu napojów spirytusowych oraz obrotu tymi napojami;
    2) (...)

    2. Przepisów ustawy nie stosuje się do napojów spirytusowych wytworzonych domowym sposobem, na własny użytek i nieprzeznaczonych do obrotu.

    3. Napoje spirytusowe, o których mowa w ust. 2, nie mogą być wytwarzane bezpośrednio w wyniku destylacji po fermentacji alkoholowej.

    Comment

    • Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

      #17
      Mówi się: "oj tam oj tam"...

      Comment

      Przetwarzanie...
      X