Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
Wyświetlenie odpowiedzi
Olomoucké tvarůžky
Collapse
X
-
W Cieszynie U Huberta jadłem tvaruzky w bramboraku, czyli w placku ziemniaczanym. Pyszota.
Comment
-
-
Dla miłośników smrodków: w Lidlu pojawił się maziowy półtwardy ser limburski (Limburger Classic). Za jedyne 4,99 zł za 200g.
Z domu zostałem wyrzucony razem z nim na balkon. Pięknie daje zapachem i dobrze smakuje. Doskonały był do intensywnej ajpy srajpy.
Dla zobrazowania zapachu zacytuję Wikipedię i związaną z nim ciekawostkę.
W 2006 roku Bart Knols i Ruurd de Jong z uniwersytetu w Wageningen w Holandii otrzymali nagrodę anty Nobla za eksperyment wykazujący, że samice komarów roznoszących malarię są wabione przez zapach sera limburskiego tak jak przez zapach ludzkich stóp.Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2015-04-16, 06:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziDla miłośników smrodków: w Lidlu pojawił się maziowy półtwardy ser limburski (Limburger Classic). Za jedyne 4,99 zł za 200g.
Owinąłem szczelnie w folię, włożyłem do teczki, a teczkę do szafy. Na szczęście siedzę sam, ale ktokolwiek wchodził, starał się trzymać fason i ignorować smród. Ile się natłumaczyłem...
W domu schowałem je (w dwóch foliach) do drugiej lodówki, zazwyczaj służącej do przechowywania piwa. Wyjąłem z niej coś i... odruchowo zacząłem się rozglądać, czy gdzieś kanaliza nie wybiła...
Comment
-
-
Ja ostatnie czeskie zakupy : olomoucké tvarůžky i pivní sýr - po owinięciu w reklamówkę włożyłem do plastikowego pojemnika
i umieściłem w zacienionym miejscu na balkonie. Spożyłem zanim na dworze wzrosły temperatury. Wariantu z lodówką (po raz kolejny) nie zaryzykowałem
O dziwo pojemnik nie przeszedł aromatem serków i po umyciu służy nadal.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment