Kurczak na puszce piwa

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chmielowazupa
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.01
    • 16

    #16
    Przepis znałem w wersji domowej z butelką w tyłku i w piekarniku Zastanawia mnie tylko czy aluminium z puszki pod wpływem temperatury nie wchodzi w reakcję z ptakiem:P

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9786

      #17
      Tak na szybko, temperatura topnienia stopu aluminium, stosowanego do produkcji puszek i temperatura grilla to najmarniej jakieś 300-400 stopni Celsjusza różnicy - jak doprowadzisz grilla do temperatury topnienia aluminium to już kurczaka (ani grilla chyba też) nie wykorzystasz...

      Comment

      • iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.08
        • 6717

        #18
        Aluminium się nie stopi, za to ptak może nasiąknąć oparami chemikaliów z wyściółki i lakieru puszki...
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

        Comment

        • chmielowazupa
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2014.01
          • 16

          #19
          właśnie bardziej mi o te lakiery i chemiczne syfy chodziło, niż o samo alu

          Comment

          • Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9786

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chmielowazupa
            właśnie bardziej mi o te lakiery i chemiczne syfy chodziło, niż o samo alu
            Chemiczne syfy jak najbardziej, ja to robiłem chyba na Żubrze i Kasztelanie... .

            Comment

            • chmielowazupa
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2014.01
              • 16

              #21
              wniosek jaki z tego płynie mógłby niejednego zaskoczyć, bo wychodzi: że jeśli nadziewać ptaka to najlepiej na żubra

              Comment

              Przetwarzanie...