Dzień "piwny" bardzo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pio_tr23
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.12
    • 47

Dzień "piwny" bardzo

Witam szanownych piwoszy.
    Czytam ten portal już od pwenego czasu jednak dopiero dziś postanowiłem przywitać się z wszystkimi.
    Mieszkam jakieś 1,5km od browaru Okocim, znaczy się w Brzesku
    Od dłuższego czasu nie pijam piwa z ul.Browarnej. W dużej mierze pod wpływem browar.biz zacząłem omijać szerokim łukiem półki z piwem z koncerniaków. Z racji zamieszkiwania małej miejscowości mam małe problemy z dostępem do piw z poza wielkich browarów, ale jakoś sobie radzę Kraków jest tylko 60 km na zachód no i muszkieterowie pomagają
    To tyle słowem wstępu.
  • mgiełka26
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.09
    • 535

Witaj na forum
    Może niedługo zaczniesz swoje pyszne piwko pić
    Twoje zdrowie

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10796

witam i namawiam do samodzielnego warzenia
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Witam i życzę wytrwałości w szukaniu niekoncernowych piwek, Twoje zdrówko
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Witam nowego Galicjanina na forum!

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Related Topics

Collapse

• nonFelix
            2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
            nonFelix
            Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.

Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
            2021-09-23, 19:47
          • Acan
            Cześć
            Acan
            Cześć wszystkim. Mam na imię Paweł. Piwowarstwem domowym zajmuję się od ok 2 lat, chociaż nie mam zbyt wielkiego do świadczenia i wielu warek na swoim koncie. Z racji zamieszkiwania w bloku i braku porządnej piwnicy warzę głównie zimą. Oprócz własnego piwa lubię także i pijam piwa z...
            2019-02-05, 20:54
          • heckler
            Czechy, Bartošovice v Orlických horách 118, Pivovar Neratov
            heckler
            Stowarzyszenie Neratov powstało w 1992 roku w wysiedlonej, malowniczej wsi położonej w Górach Orlickich, na polsko-czeskiej granicy.
            Jego celem jest przywrócenie życia w wiosce, odnowienie miejsca pielgrzymek i pomoc osobom niepełnosprawnym. Faktycznie obecnie wioska wygląda na wyludnioną....
            2018-03-09, 14:42
          • ariusz
            10.000 opisanych piw na ratebeer.com
            ariusz
            Stuknela mi na ratebeer.com mala rocznica - opisalem 10.000 piwo, ktore testowalem/pilem, na stan dzisiejszy jest na moim koncie nawet kilka piw wiecej niz 10.000.

Na jubileuszowe piwo wybralem najmocniejsze albo jedno z najmocniejszych piw na swiecie czyli Schorschbräu Schorschbock...
            2015-10-11, 09:24
          • Dreamer
            Brew By Numbers, 11 03 Session IPA (Mosaic)
            Dreamer
            styl: session IPA
            alk. 4,3 %

Jeśli nazwiemy Londyn stolicą europejskiego craftu (tytuł, mojm zdaniem, jak najbardziej uzasadniony), to centralnym punktem piwnego "krwiobiegu" Europy jest dzielnica Bermondsey. To tutaj rodzi się prawdziwy duch piwnego rzemiosła, tutaj...
            2015-05-28, 16:25
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...