Dziendobry :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosiniak
    • 2025.02

Dziendobry :)

Witam.
    Jako ,ze lubię piwko ,ale piwko, a nie siki serwowane nam w sklepach przez wielkie marki, zacząłem szukać. I trafilem tutaj. Kilka niezlych(wydaje mi sie) piw juz próbowałem bo na szczęście mam na podorędziu niezły sklep. Moze moglibyście polecić coś na początek żeby sobie nieco smak wyrobić. Ograniczmy się do polskich browarów

Related Topics

Collapse

• dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • bastion
    Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
    bastion
    Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
    W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
    Akurat miałem to szczęście...
    2023-07-31, 20:14
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • P1910
    Porcelanki WH SS - identyfikacja
    P1910
    Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
    2024-12-26, 23:27
  • otvirak
    Rohozec, Třináctka
    otvirak
    Treściwy smak, czuć że 13. Chmiel, słód, lekko cytrusy. Przyzwoita piana, bez szału z gazem. Nie czuć alkoholu mimo, że "silne" Wcześniej na nie nie trafiłem, a szkoda
    2024-11-14, 18:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...