Dzieńdobrywieczór

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DsX
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.11
    • 2

Dzieńdobrywieczór

Witam wszystkich szanownych forumowiczów!

Z imienia zwą mnie Marcinem i jak wszyscy piszący w tym wątku jestem nowy w rodzinie piwowarów domowych.
    Od zawsze (a konkretnie od 15 rok życia) przedkładałem piwo ponad wyżej procentowe alkohole (no może poza pewnym epizodem licealnym heh) na co pewnie niemały wpływ ma to, że pochodzę z Górnego Śląska a to region bliższy sympatią dla piwa niż gorzałki... Co więcej moja rodzina pochodzi z Czech a jak wskazują mniej lub bardziej jednoznacznie pewne źródła mniej lub bardziej historyczne ma również celtyckie korzenie...co wszystko razem tym bardziej kieruje mój smak w kierunku piwa
    Zafascynowała mnie możliwość własnej, domowej, produkcji tego wspaniałego trunku więc właśnie przymierzam się do pierwszej warki (na razie baaardzo po amatorsku z użyciem brewkita
    Marzy mi się także rzemieślniczy browar..ale to na razie bardzo odległa przyszłość (marzenia w końcu jednak trzeba mieć )
    To tyle i zabieram się do lektury postów, nabywania wiedzy i korzystania z doświadczeń wspaniałej (i coraz większej) wiedzy domowych browarników.
Przetwarzanie...
X