Zimny Karpacz wita gorąca:)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • korzen16
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.11
    • 8

Zimny Karpacz wita gorąca:)

Witam wszystkich. Ponieważ mamusie mnie dobrze wychowała, zapamiętałem że należy się przedstawić i ładnie przywitać co też czynię. Pochodzę z Karkonoszy i od wielu lat mieszkam w Karpaczu. Ponieważ temat piwowarstwa wciągnął mnie dość mocno, szczerze mówiąc po same pachy, postanowiłem dołączyć do wielkiej braci warzelniczej i spróbować własnych sił. A ponieważ nie należę do osób tchórzliwych i lubię "głęboka wodę", postanowiłem pominąć etap brewkitów i ekstraktów i spróbować swoich sił od razu w zacieraniu. Wiec gar już jest, zestaw startowy już wystartował i pewnie niedługo wyląduje a potem to tylko wolna chata i do dzieła - zobaczymy co i jak wyjdzie, mam na dzieję, że to
    pozdr
    Tomek

Related Topics

Collapse

• ART
    Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
    ART
    Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
    2024-10-28, 22:31
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Michaiła Drahomanova 31G, Pivna Duma.
    bastion
    Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
    Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
    Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
    2023-09-12, 20:15
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • Serokomlak
    Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
    Serokomlak
    Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
    Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
    2024-11-03, 01:56
  • wasyll
    Karpacz, Konstytucji 3 Maja 45A, Browar Sowiduch
    wasyll
    Browar ulokowany na pierwszym piętrze dość dużego budynku. Wejście jak do mieszkania (przynajmniej to którym my weszliśmy), jednak po przekroczeniu progu ukazuje się na prawdę fajne wnętrze, które w sumie nie odbiega mocno od typowego restauracyjnego klimatu, ot karczma.

Sama...
    2019-10-28, 18:38
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...