Witam serdecznie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PociungWidmo
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.11
    • 109

Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu tylko czytałem wpisy na forum i w końcu postanowiłem się zacząć również udzielać. Tematyką piwną interesuję się od stosunkowo niedawna, a serwis ten jest dla mnie idealną drogą do poszerzania swojej wiedzy. Od urodzenia mieszkam na warszawskich Bielanach, więc to zapewne bliskość legendarnego Leclerca na Wawrzyszewie wciągnęła mnie w ten fascynujący świat

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Nowa Wytwórnia, Pils
    Prusak
    Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
    Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
    Barwa jasna, idealna klarowność,
    Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
    2024-12-16, 16:11
  • dadek
    Rumunia, Cluj Napoca, Strada Traian Vuia 126, Hophead Brewing [bez wyszynku]
    dadek
    Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
    2023-10-22, 20:47
  • pebejot
    Jarosławiec, Bałtycka 14, Hotel & Browar Król Plaza
    pebejot
    Na północno-wschodnich rubieżach województwa zachodniopomorskiego, w znanej nadmorskiej miejscowości Jarosławiec, od niespełna roku działa nowy browar restauracyjny.
    Browar znajduje się w ekskluzywnym hotelu Król Plaza.
    Król Plaza to stale rozbudowywany zespół hoteli i apartamentów w...
    2023-06-03, 10:32
  • darekd
    Staropramen, Ostravar Černá Barbora
    darekd
    Nazwa Staropramen tytule wątku nie oznacza, że piwo warzone jest w Pradze, bo ostrawski browar z tego co wiem cały czas warzy piwo, tylko że na opakowaniach jest napisane, że producentem jest Staropramen na praskim Smichowie. Nonsens...

Czarna Barbara to dolny ciemniak o ekstr. 13%...
    2022-09-28, 22:24
  • darekd
    CREW Republic, Easy
    darekd
    Dwóch kolegów założyło kontraktowca w 2011 r. Od 2015 r. warzą w swoim browarze w Monachium.

Golden ale. Chmiele: Tradition, Citra, Comet

ekstr. 11%
    alk. 4,9%
    IBU 22

Na jednej z edycji European Beer Star doceniony w kategorii angielski golden...
    2020-08-16, 22:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...