Wiem już co nieco o produkcji piwa - pierwsze warki mam już za sobą - ale sporo rzeczy muszę jeszcze dopracować. Choć nie mam zbyt wiele wolnego czasu, to postaram się być aktywny na forum, które już od jakiegoś czasu podglądam
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Mam na imię Mariusz i raczej zaliczam się już tylko do miłośników browarka ,nie mniej jednak interesuje się historią regionalną a ,że jestem z okolic Mirska powiat Lwówecki to nie sposób pominąć bogatą historię browarnictwa na moim terenie. Tak więc jestem nowym na forum, liczę...
Comment