Dzień dobry wszystkim piwoszom

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • malt_worm
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.01
    • 73

Dzień dobry wszystkim piwoszom

Rejestracja na forum jest dla mnie uzupełnieniem zainteresowania piwem które tak naprawdę rozpoczęło się szklanką witbiera z Hoegaarden ponad pół roku temu.
    Mam nadzieję, że obecność tu pomoże mi uwarzyć pierwsze własne piwo. Jestem co prawda częstym gościem Piwoteki Narodowej, więc na brak dobrego piwa nie narzekam ale zrobienie swojego piwa to zupełnie inne doświadczenie.
    Moje ulubione gatunki to dry stout i esb (Angielskie Śniadanie!!!).
    Tomek
  • banaszek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.02
    • 617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika malt_worm
    zrobienie swojego piwa to zupełnie inne doświadczenie.
    Tomek
    Oczywiście, że to inne doświadczenie. Polubisz. Polubisz obecność tutaj jak i inne doświadczenie. Witam imiennika.

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
      Głubczyce, Special Hard
      AaLeX
      Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
      2024-06-30, 17:48
    • dadek
      Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
      dadek
      Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
      W browarze pracują...
      2024-04-11, 23:26
    • Javox
      Błonie, [Inne Beczki] Mango Jerry
      Javox
      Pszenica z sokiem z mango.
      Ekstrakt 13.0*, alko 5.0%.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - nie za dużo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
      Aromat - cytrusy, multiwitamina, stary Bobofruit (taki z PRL-u).
      Smak...
      2023-10-18, 18:48
    • dadek
      Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
      dadek
      Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
      2023-10-18, 02:53
    • heckler
      Czechy, Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant
      heckler
      Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
      2023-09-12, 07:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...