Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcellus
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.08
    • 23

Witam

Witam wszystkich forumowiczów. Po dość długim okresie "lurkowania" stwierdziłem że czas się przywitać. Poznawanie piwa zacząłem od wyjazdu do kolegi w Norymberdze, wcześniej uważałem że piwo to tylko jasne i robi się je z chmielu . Sporo się zmieniło po wyjeździe a ponadto w mieście w którym mieszkam jest sklep specjalistyczny z piwem więc można pogłębiać zainteresowania .

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Shaman, Blind Geisha
    e-prezes
    Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
    2023-02-15, 12:51
  • borsukwroc
    Wrocław, Octobeerfest, CH Renoma (poziom -1)
    borsukwroc
    Nowy sklep specjalistyczny ( powstał na początku tego roku), specjalizuje się tylko i wyłącznie w niemieckich piwach. Dziś byłem, odwiedziłem i zakupiłem. Bardzo ciekawy wybór, dużo piw z nieznanych mi niemieckich browarów, jak i znanych np Störtebeker'y w bardzo dużej ilości. Mają fejsa: Oktobeerfest...
    2022-03-14, 14:47
  • darekd
    Miśnia (Meißen), Ziegelstrasse 6, Zum Schwerter Bräu
    darekd
    Miśnia, piękne saksońskie miasto znane z porcelany, ale i z winnic pod względem piwnym też ma coś do zaoferowania.

Browar Meissner Schwerter z Miśni uważałem za historyczny browar przemysłowy, tymczasem okazało się, że to już chyba trzeci adres pod którym browar funkcjonuje...
    2020-07-27, 00:28
  • MrSatan
    Sklep specjalistyczny w Warszawie szuka pracowników
    MrSatan
    Sklep specjalistyczny z dobrym piwem w Warszawie (dokładnie Bemowo) szuka pracowników. Praca prawdopodobnie od początku listopada, godziny popołudniowe, kilka dni w tygodniu. (Możliwość łatwego ustalenia dni i godzin pracy ze współpracownikami). Oczekiwania to znajomość piw rzemieślniczych,...
    2015-10-12, 19:23
  • ART
    Norymberga, Luitpoldstraße 15, Bruderherz - Brauwerkstatt
    ART
    Od roku działa nowy browar restauracyjny z hotelem w centrum Norymbergi. Mają dwa swoje piwa i gościnnie rotacyjne piwa z frankońskich browarów. Zajrzeliśmy 15 listopada i trafiliśmy na warzenie. Braumeistrem jest tu pan Kennedy, znany z innych kraftowych przedsięwzięć w Norymberdze. Warzelnia...
    2019-12-01, 14:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...