List od sąsiada

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Feederman
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.02
    • 7

List od sąsiada

Dzień dobry!
    Żyję w Kaliningradzie, wołają mnie Sasza, tu okazał się za radą druhów z http://wedlinydomowe.pl/forum/viewto...=315321#315321
    Piwo nie gotował, lecz bardzo chce się spróbować.
    Skrajnie zła sytuacja(wysoka cena, zła jakość) w moim kraju z tym przepięknym produktem zmusiła mnie zainteresować się jego produkcją w osobistych celach. Często bywam w Waszym kraju, znajomy z wieloma gatunkami piwa, należało degustować i domowe piwo. Smacznie!
    Spodziewam się Wam nie przeszkodzę i dużo dlaczego nauczę się.
    Witam Was!
    P.S. Przepraszam za mój język polski.
  • Horse1963
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.06
    • 547

Witaj na forum

Comment

• ppns
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1737

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feederman Wyświetlenie odpowiedzi
      Dzień dobry!
      Żyję w Kaliningradzie, wołają mnie Sasza, [..]

P.S. Przepraszam za mój język polski.

Witaj Aleksandrze !
      Twój język polski jest dobry , rozumiemy , co napisałeś .
      piwoppns@wp.pl

Comment

• Basik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.06
        • 1308

Witaj na forum, serdeczne pozdrowienia Twoje

Comment

• Feederman
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.02
          • 7

Dziękuje!

Comment

• kibi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 1875

Witaj! Twój polski jest znacznie lepszy niż rosyjski większości z nas.
            Ja jestem z pokolenia, które obowiązkowo uczyło się rosyjskiego więc odrobinę pamiętam, no i znam cyrylicę.
            Młodsi kolekcjonerzy często zadają pytanie czy kapsel jest piwny, podczas gdy na nim wszystko jest napisane, tyle że bukwami .

Comment

• Ahumba
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9057

Witaj Saszka!

Często bywam w Waszym kraju,
              Jak będziesz się wybierał do Warszawy, napisz kiedy. Chętnie spotkam się i napiję się z Tobą piwa a i swoim poczęstuję.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Feederman
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2013.02
                • 7

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                Witaj! Twój polski jest znacznie lepszy niż rosyjski większości z nas.
                Ja jestem z pokolenia, które obowiązkowo uczyło się rosyjskiego więc odrobinę pamiętam, no i znam cyrylicę.
                Młodsi kolekcjonerzy często zadają pytanie czy kapsel jest piwny, podczas gdy na nim wszystko jest napisane, tyle że bukwami .
                Kibi, dziękuje za komplement, lecz moja zasługa jest mała - wszystko czyni tłumacz elektroniczny http://www.trident.com.ua/ru/on-line
                Lecz czytam, rozumiem i пытаюсь mówić bez jego.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                Witaj Saszka!
                Jak będziesz się wybierał do Warszawy, napisz kiedy. Chętnie spotkam się i napiję się z Tobą piwa a i swoim poczęstuję.
                Ahumba, dziękuje za zaprosiny. Moje podróże najczęściej po nadbrzeżu, lubię łapać morską troć. Lecz realnie mogę i w Warszawie znaleźć się, mnie tam zapraszają, entuzjastyczne innym hobby, ludzie.
                Ziemia jest okrągła i malutka. Od mnie do Warszawy zaledwie 370 km

Comment

• kibi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 1875

Do elektronicznych tłumaczy trzeba mieć ograniczone zaufanie, choć jesteś najlepszym przykładem, że nie można ich całkiem przekreślać.

Korespondowałem kiedyś z pewnym Holendrem. Przeważnie po angielsku.
                  Od razu widać było, że to nie jest jego ojczysty język, ale mój też nie więc jakoś się dogadywaliśmy, a niektórych jego błędów zapewne nie dostrzegłem.
                  Kiedy pewnego razu postanowił skorzystać z internetowego translatora i przysłał maila po polsku, wtedy zupełnie nie wiedziałem o co mu się rozchodzi .

Comment

• abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

(...)Skrajnie zła sytuacja(wysoka cena, zła jakość) w moim kraju z tym przepięknym produktem zmusiła mnie (....).
                    Witaj Sasza!
                    Nie przesadzajmy z tą skrajnością . Według mnie browary z twojego miasta: Brauerei Ponarth, Beer Zelis oraz Hercules zasługują na szczególną uwagę.

Ps. Daj znać kiedy będziesz w Gdańsku/Gdyni?
                    Last edited by abernacka; 2013-02-15, 12:17.
                    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Feederman
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.02
                      • 7

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie przesadzajmy z tą skrajnością . Według mnie browary z twojego miasta: Brauerei Ponarth, Beer Zelis oraz Hercules zasługują na szczególną uwagę.

Ps. Daj znać kiedy będziesz w Gdańsku/Gdyni?
                      Dobry wieczór!
                      abernacka, Właśnie tak. Czy drogo czy gówno. Nie ma złotego środka.

Poradźcie z czego rozpocząć, który wariant jest prosty w przygotowywaniu i może być smakowity?
                      U mnie nic nie ma, myślę z tego http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ciermistrz_pro w wersji Kölsch (jasne kolońskie)

Kiedy będę w Gdańsku nie znam, zakończyła się wiza, 28 lutego idę podawać dokumenty do konsulatu.

Comment

• Feederman
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2013.02
                        • 7

No co że, co życzy podpowiedzieć nie znalazło się. Będę sam czołem ścianę przebijać.

Comment

• leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

No co że, co życzy podpowiedzieć nie znalazło się. Będę sam czołem ścianę przebijać.
                          Jest w tym zestawie wszystko co potrzebujesz. Na twoim miejscu wybrałbym jednak piwo bardziej wyraziste niż kolsch.

Comment

• Feederman
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2013.02
                            • 7

Dziękuje!
                            leona, może poradzisz że to poza tym co wchodzi do startowego składu. 2-3 warianty. Aż zamówienie nie zrobiło, lecz wybieram, przygotowuję się zamówić.

Comment

• leona
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.07
                              • 5853

Dziękuje!
                              leona, może poradzisz że to poza tym co wchodzi do startowego składu. 2-3 warianty. Aż zamówienie nie zrobiło, lecz wybieram, przygotowuję się zamówić.
                              Ten zestaw jest zrobiony przez doświadczonych piwowarów domowych i jest kompletny. Jeśli miałbym coś jeszcze doradzić do kupienia to zwykły kranik (używany do rozlewania piwa, czerwony zostaw do filtrowania) i dłuższą rurkę igielitową bo 1 m to trochę za mało może być (ale to masz napewno u siebie w sklepach)

PS: ten twój translator niezbyt ładnie tłumaczy. Może na początku wklejaj rosyjskie wpisy bez tłumaczenia. Sporo osób to zrozumie i łatwiej będzie zrozumieć kontekst.

Comment

Przetwarzanie...
                              X