Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Niedługo zaczynam robić pierwszą warkę z zestawu surowców. Będzie to Belgian Ale 12 Blg. Zamierzam robić zacieranie i chmielenie w Kegu 30 litrowym z grzałkami , który akurat posiadam. Mógłbym ewentualnie chmielić w trzech garnkach , ale oczywiście w Kegu było by o wiele wygodniej. Zastanawiam się czy coś się nie przyjara na grzałce co może zepsuć smak, ale chyba zaryzykuję.
Niedługo zaczynam robić pierwszą warkę z zestawu surowców. Będzie to Belgian Ale 12 Blg. Zamierzam robić zacieranie i chmielenie w Kegu 30 litrowym z grzałkami , który akurat posiadam. Mógłbym ewentualnie chmielić w trzech garnkach , ale oczywiście w Kegu było by o wiele wygodniej. Zastanawiam się czy coś się nie przyjara na grzałce co może zepsuć smak, ale chyba zaryzykuję.