Ciesze się, że znalazłem się w Waszym gronie
Dopiero zaczynam moją przygodę z robieniem piwa, na razie skutek jest taki sobie... (chyba). We wtorek wieczorem nastawiłem piwko Coopers'a Lager i... do dzisiaj nie ma bulgotania / 5 dzień :/ Dzisiaj po pracy otworzę wieko fermentatora i zmierzę cukier. Mam nadzieję, że CO2 uleciało jakąś inną stroną niż przez rurkę fermentacyjna, wydawało się, że fermentator jest szczelny. Piwko nastawiałem jota w jotę tak jak Marcin z DomowegoBrowarka http://www.youtube.com/watch?v=aDdArqSEA3g
Temperatura była idealna, sprzęt wygotowany... i dupcia Zobaczymy wieczorem co z tym cukrem. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki i SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!!
Dopiero zaczynam moją przygodę z robieniem piwa, na razie skutek jest taki sobie... (chyba). We wtorek wieczorem nastawiłem piwko Coopers'a Lager i... do dzisiaj nie ma bulgotania / 5 dzień :/ Dzisiaj po pracy otworzę wieko fermentatora i zmierzę cukier. Mam nadzieję, że CO2 uleciało jakąś inną stroną niż przez rurkę fermentacyjna, wydawało się, że fermentator jest szczelny. Piwko nastawiałem jota w jotę tak jak Marcin z DomowegoBrowarka http://www.youtube.com/watch?v=aDdArqSEA3g
Temperatura była idealna, sprzęt wygotowany... i dupcia Zobaczymy wieczorem co z tym cukrem. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki i SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!!