Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sylask
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.03
    • 14

Witam

Witam piwną brać.
    I pomyśleć, że będąc 12 lat temu w Finlandii kupiłem puszkę Coopersa ale podarowałem bratu, a mogłem ją wykorzystać, złapać bakcyla i zostać prekursorem domowych piwowarów...A tak zaczynam od początku...właśnie rozlałem pierwsze piwko i czekam aż dojrzeje.

Pozdrawiam z Bydgoszczy
    Sylwek

Related Topics

Collapse

• bastion
    Grecja, Chania, Leoforos Kazantzaki 102, Lafkas Brewery.
    bastion
    Kreta wydawała mi się kiedyś z piwnego punktu widzenia wyspą jałową. Bo cóż tam w tym temacie mogło być ciekawego. Jakieś pseudopiwne Alfy czy inne wodniste lagery spijane na plaży i knajpkach za mocno zawyżone ceny?
    To było kilkanaście lat temu. Niedawno przeglądnąłem jakieś...
    2022-02-08, 00:04
  • dadek
    Szczecin, Panieńska 12, Browar pod Zamkiem
    dadek
    W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
    Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
    2019-09-03, 05:00
  • bastion
    Rumunia, Cluj Napoca, Strada Mehedinti 94, Hophead Brewing [PRZENIESIONO]
    bastion
    Od 2015 roku, w jednej z dzielnic Cluja, między blokami, działa mikrus rzemieślniczy Hophead.
    Stworzył go Darko Jovik, który pochodzi z Macedonii, a piwnego bakcyla załapał podczas pobytu w USA.
    Produkty browaru, to praktycznie wyłącznie style nowofalowe, trudno doszukać się...
    2019-07-22, 19:34
  • tfur
    Clemens Härle, Lager Hell
    tfur
    piwo w butli typu euro, budzi sentyment
    etka o tradycyjnej stylistyce, estetyczna
    piana obfita, pęcherzowa i krótkotrwała
    potem się nieco lejsinguje (czy lasuje?)
    barwa przyjemna dla oka i jasnozłocista
    piwo jest nieprzejrzyste i ciut opalizujące
    zapaszek...
    2018-12-15, 22:11
  • JonI
    IPA Coopers
    JonI
    Hej,

Trzy tygodnie temu rozlałem IPA z brewkitu Coopers do butelek. Temperatura fermentacji ok 19-20℃
    Po butelkowaniu dwa tygodnie stały w temp. pokojowej, następnie przeniosłem do lodówki. Refermentacja z użyciem glukozy, pominąłem zlanie na cichą. Testowa butelka...
    2018-04-04, 09:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...