Witam wszystkich!!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kit83ek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.04
    • 1

Witam wszystkich!!

Witam,
    mieszkam w małym miasteczku na pograniczu śląska i małopolski i całkiem niedawno postanowiłem wreszcie poczuć smak prawdziwego piwa i obraziłem się na piwa wielkich koncernów. Dziś już wiem jak smakuje piwo, a w ciągu najbliższych tygodni planuję uwarzyć swoje pierwsze własne piweczko.. Liczę że dzięki Waszemu forum uda mi się uzupełnić wiedzę a z czasem kiedy nabiorę doświadczenia również będę mógł służyć swoją wiedzą młodszym browarmaniakom..
    Pozdrawiam..
    Marcin

Related Topics

Collapse

• Pancernik
    Garmisch-Partenkirchen, Brauhausstrasse 23, Brauhaus Garmisch
    Pancernik
    Przy okazji krótkiego wypadu w część Alp na pograniczu austriacko-niemieckim, nazwaną słodko Wettersteingebirge, spędziłem kilka godzin w Ga-Pa.
    Brauhaus Garmisch był pierwszym piwnym przybytkiem, który odwiedziłem. Browar, wraz ze znajdującą się obok knajpką, mieszczą się przy...
    2024-06-28, 09:35
  • heckler
    Czechy, Sivice, Sivice 504, Pivovar Beer Daddy
    heckler
    Koło Brna w małej, cichej wiosce Sivice od czerwca działa kolejny rodzinny browarek o nazwie Beer Daddy. Jet to kolejny browar, gdzie piwo sprzedawane jest z okienka, a jego usytuowanie wprowadza w osłupienie nie jednego człowieka. Oczywiście są to Czechy, więc tam nikogo to nie dziwi . Mieści...
    2020-08-17, 13:33
  • Alexanderfeld
    Czechy, Velké Karlovice, Leskové 545, Penzion/Karlovský minipivovar Pod Pralasem
    Alexanderfeld
    W miłej dla oka górskiej okolicy Jaworników na pograniczu Czech i Słowacji, w miejscowości Velké Karlovice od lata 2014 roku funkcjonuje Karlovský minipivovar „Pod Pralasem”, którego warzone piwa można spróbować w pensjonacie „Pod Pralesem”. Miejsce to odwiedziłem w ostatnią niedzielą...
    2016-05-03, 12:09
  • Cooper
    Five Lamps, Honor Bright Red Ale (Whiskey Barrel Aged Series)
    Cooper
    Ostatnie, trzecie z serii „dębowo-beczkowej” piwo. Podobnie jak poprzednie też jest to podrasowana wersja piwa z dotychczasowej, stałej oferty browaru czyli tego czerwonego ejla. Dzięki beczkowemu leżakowaniu zawartość alko podrasowano z 5 do 7 koni. Czy smak też ?

PIANA: piana była...
    2015-12-02, 17:00
  • Cooper
    Elbow Lane, Meeting House Vienna Lager
    Cooper
    Jedno z bodajże 6 butelkowych piw jakie w ofercie ma malutki brewpub w mieście Cork.

PIANA: biała, bardzo drobna, niezbyt trwała, opadająca bardzo równomiernie.

NAGAZOWANIE: nieduże.

KOLOR: jasne słomkowe złoto, mętny.

SMAK: nie wiem jak...
    2015-12-01, 21:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...