Cześć!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ravf
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.06
    • 264

Cześć!

Jestem Rafał, od jakiegoś czasu regularnie odwiedzałem to forum więc w końcu postanowiłem się zarejestrować.

Nie zajmuje się piwowarstwem ale kto wie co pokaże przyszłość. Jestem tu głównie w celu poszukiwania i odkrywania nowych (dla mnie) gatunków i smaków. Tu w moim życiu w ostatnich 2 latach sporo się działo. Od coraz większego rozczarowania koncerniakami, poprzez "regionalną" Perłę, dalej browary regionalne i do browarów rzemieślniczych z Polski, które "przerabiam" obecnie. Myślę, że z czasem pojawią się piwa zagraniczne.

Pozdrawiam

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    ???, [Karuleza] Różane
    e-prezes
    Jak tylko zobaczyłem wiedziłem, że muszę spróbować. Tym bardziej, że współpijca też nie miał oporów. Na LTP było sporo piw owocowych/z owocami, a to było infuzowane przez rundall płatkami róży. Byłem ciekaw jak sobie poradzi z tak nietypowym składnikiem. Dla mnie to pierwsze piwowarskie...
    2022-11-29, 12:37
  • Warzywo
    Ruszamy w weekend
    Warzywo
    15 maja ruszamy, w Warszawie zaroi się od ogródków piwnych - i tych lokalnych z koncerniakami i tych z piwem rzemieślniczym.
    Startuje Hopito Bar na Parkingowej, będzie Gorączka Złota, nad Wisłą wezmą nas Pod Kopyto, a skończyć możemy w Kuflotece na imprezie m.in: z Palatum i Ziemią...
    2021-05-07, 20:14
  • abelincoln
    Toruń, Rynek Staromiejski 24, Pub Spółdzielczy [zamknięte]
    abelincoln
    Zawsze mi się wydawały lokale w piwnicach przy rynku wydawały szemrane, więc ich nie odwiedzałem, ale skoro się otworzył multitap – to raz kozie śmierć. Miejscówka bardzo sympatyczna, 20 kranów, poza pomieszczeniem na zdjęciu są 2 dodatkowe sale. Jasno, czysto – ceny niestety kraftowo-wielkomiejskie....
    2020-10-22, 17:55
  • hubik77
    Ośrodek Wypoczynkowy Browarów Warszawskich
    hubik77
    No właśnie, czy ktoś z Was zna albo bywał w Ośrodku Wypoczynkowym Browarów Warszawskich nad jeziorem Sasek Wielki, koło Szczytna?

Ja spędzałem tam każde wakacje, miesiąc lub dwa, od co najmniej 1982 roku aż po zakup ośrodka przez Państwa Nowakowskich - piekarzy. Sentyment...
    2020-07-31, 23:24
  • darekd
    Miśnia (Meißen), Ziegelstrasse 6, Zum Schwerter Bräu
    darekd
    Miśnia, piękne saksońskie miasto znane z porcelany, ale i z winnic pod względem piwnym też ma coś do zaoferowania.

Browar Meissner Schwerter z Miśni uważałem za historyczny browar przemysłowy, tymczasem okazało się, że to już chyba trzeci adres pod którym browar funkcjonuje...
    2020-07-27, 00:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...