nuru wita :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nuru
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.06
    • 1

nuru wita :)

Witam wszystkich,

Moja przygoda z prawdziwym piwem zaczęła się stosunkowo niedawno, kiedy po skończeniu studiów fundusze zaczęły pozwalać, żeby głównym kryterium przy zakupie nie była cena
    Na razie jestem na etapie odkrywania nieznanych wcześniej dla mnie stylów i rodzajów. Coraz bardziej kusi również opcja warzenia samodzielnego.

Impulsem do rejestracji była wizyta na ostatnim Wrocławskim Festiwalu Dobrego Piwa i rozmowa z kilkoma przypadkowymi osobami. Na forum chciałbym znaleźć przede wszystkim informacje i różne ciekawostki z piwnego świata, a także zapoznać się z teoretycznymi podstawami stylów piwa.

Trochę o sobie:
    Pracuję i zamieszkuję we Wrocławiu.
    Poza piwną tematyką interesuje mnie także sport (amatorsko wspinaczka ściankowa, bieganie i wszelakie sporty zespołowe, przed TV prawie wszystko). Lubię też dobrą książkę, film, czy serial.

Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju spotkania. Zarówno typowo towarzyskie, jak i bardziej w stylu wykładowo-sensorycznym - jeżeli takie również się trafią.

Pozdrawiam

Related Topics

Collapse

• pebejot
    USA, Miami, 55NW 25h Street, Veza Sur Brewing Co.
    pebejot
    Dosłownie rzut beretem od wielkiego browaru restauracyjnego La Tropical, znajduje się inny, dużo mniejszy lecz pełen uroku mikrus "Veza Sur Brewing".
    Podobnie jak w przypadku La Tropical, tu również znakiem rozpoznawczym lokalizacji browaru jest wielki mur pokryty pięknym graffiti....
    2022-07-28, 15:41
  • pebejot
    USA, Nowy Jork, 12 Vandam St, Torch & Crown Brewing Company
    pebejot
    Browar restauracyjny na Manhattanie, otwarty w 2019 roku, zlokalizowany jest przy stacji metra Spring Street linii A, C i E.

Wnętrze wita wielką salą wykończoną czerwoną cegłą i betonowym.
    W suficie goła instalacja wentylacji, wszystko pomalowane na biało (moda Europejska...
    2022-03-07, 11:23
  • kaczka116
    Ziemia Obiecana, Dolcze Wita
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-06-29, 13:28
  • darekd
    Pinta, Of The Month Save The King
    darekd
    Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.

5% alk, East Kent Golding

Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...
    wczoraj, 23:38
  • Ahumba
    2025.05.30-06.01 - Kielce, III Świętokrzyski Festiwal Piwa
    Ahumba
    na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
    Start
    2025-05-30
    Koniec
    2025-06-01
    Adres
    Kielce, Rynek
    2025-02-11, 21:44
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...