Witam PrzemasBDG

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PrzemasBDG
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.06
    • 42

Witam PrzemasBDG

Witam.
    Jestem zdeklarowanym amatorem piw wszelakich. Do tej pory jako konsument ze złotą kartą lojalnościową wszystkich okolicznych sklepów z piwem, zarówno w pobliżu zamieszkania jak i na wyjazdach
    Po wielu latach picia tego co stworzył ktoś inny, postanowiłem "wypić piwo, którego sobie naważyłem". Tak trafiłem tutaj i cieszę się tym bardziej, że to forum jest nie tylko o robieniu ale również o piciu i o wszystkim innym dookoła piwa.
    Jestem u siebie
    Keepers of the Faith
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrzemasBDG
    naważyłem
    No to na dzień dobry słownik w dłoń i sprawdzamy subtelną różnicę pomiędzy warzeniem i ważeniem, piwoszowi nie przystoi tej różnicy nie być świadomym.
    Na pocieszenie, nie jesteś pierwszy i nie ostatni
    Zdrówko

Comment

• PrzemasBDG
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.06
      • 42

wstyd
      Keepers of the Faith

Comment

Related Topics

Collapse

• PrzemasBDG
        BWŚBW PUNXBROWAR czyli BydgoskoWarszawskoŚwiekatowskiBrowarWłasny
        PrzemasBDG
        Witam.
        Jestem zdeklarowanym amatorem piw wszelakich. Do tej pory konsument ze złotą kartą lojalnościową wszystkich okolicznych sklepów z piwem, zarówno w pobliżu zamieszkania jak i na wyjazdach
        Po wielu latach picia tego co stworzył ktoś inny, postanowiłem "wypić piwo,...
        2013-07-10, 12:03
      • Joosto
        Piwa dolnej fermentacji z brewkitu
        Joosto
        Witam.
        Chciałbym rozpocząć przygodę z ważeniem pierwszego piwa z brewkitu.
        Temperatura w pomieszczeniu gdzie będzie fermentowało piwo to stałe 15 st. C
        Który rodzaj brewkitu będzie najbardziej odpowiedni dla takiej temperatury?

Proszę o wyrozumiałość...
        2015-12-28, 15:33
      • marhack
        Podrasowanie brewkita?
        marhack
        Witam
        Dopiero zaczynam przygodę z wazeniem piwa, jak narazie uważałem lagera z brewkit marki wilko (sklep w uk) był na prawde niczego sobie ale według mnie brakowało mu lekko goryczki, nie jestem pewien ale chyba gdzieś czytałem że do pierwszej fermentacji można dodać trochę chmielu...
        2015-04-20, 02:03
      • marian1310
        WITAM !! WSZYSTKICH PIWOWARÓW
        marian1310
        Witam jeszcze raz !! Jestem nowy i postanowiłem naważyć sobie piwa. Po części już sobie naważyłem jak żoneczka się dowiedziała o moim zamiarze.Mam nadzieję że ktoś mnie wciągnie w tajnki warzenia piwa.Mam doświadczenie z robieniem wina domowego z bdobrym wynikiem.
        2005-05-27, 12:55
      • xxx9
        warzenie piwa przenicznego
        xxx9
        Witam
        Przygotowuję sie do warzenia piwa przenicznego.Mam jednak pytanie do forumowiczów. Czy do tego piwa potrzebne są specjlne drożdże?
        Czy jest jakaś różnica w zastosowaniu ekstraktu przenicznego i słodu?
        Oto przepis według, którego chę warzyć to piwo.
        5 kg...
        2004-01-13, 12:49
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...