Czołem!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pies_w_kaszkiecie
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.07
    • 1

Czołem!

Drodzy Forumowicze,
    jest to mój pierwszy post na forum, pozwólcie więc, że się przedstawię. Nazywam się Krzysiek i pochodzę ze Szczecina. Moje „piwne przebudzenie” dokonało się siedem lat temu (za sprawą doskonałego ciemnego Krusovice), kiedy to z kolegami na studiach postanowiliśmy odwiedzić czeską Pragę. To było coś w rodzaju wzięcia tej drugiej (nie pamiętam koloru, hehe ) pigułki od Morfeusza. Od tamtego wyjazdu zacząłem baczniej przyglądać się półkom z piwem w markietach. W międzyczasie w Szczecinie powstało kilka specjalistycznych sklepów z piwem, oraz browar restauracyjny no i tak to poszło i trwa sobie w najlepsze.

Ze wspomnianego wyjazdu do Czech przywiozłem trochę piwnych podkładek i kapsli. Przypomniałem sobie o jakichś luźnych sztukach, które od lat zalegały po szufladach w domu. Dodałem do tego te nowe i powstał zalążek kolekcji. Od tamtej pory zacząłem je zbierać bardziej świadomie. W sumie do tej pory raczej „dla siebie” - nie bywałem na giełdach, nie mam zbierackich kontaktów itp. Postanowiłem jednak w końcu wyjść z szafy i wejść w interakcję z żywymi ludźmi
    Mam nadzieję dzięki pomocy Waszej i Forum poszerzać dalej swoją wiedzę na temat piwa, oraz w miarę swoich skromnych możliwości być może służyć pomocą.

Pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza Pechola, którego przebudzenie jak przeczytałem również dokonało się w Pradze. Magiczne miasto!

Zdrówko!
    Krzysiek
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Witaj na forum
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Przetwarzanie...
    X