Czołem piwowarzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaziugilla
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.08
    • 7

Czołem piwowarzy!

Na imię mi Patryk, mieszkam i pochodzę z Bydgoszczy. Od jakiegoś czasu staram się przygotować teorytycznie do warzenia swojego piwa. Od kilku dni można powiedzieć, że praktykuję nieco, fermentuje sobie za moimi plecami piwko z brew kita. Zapewne koło warzenia to nawet nie leżało, ale jest to jakiś zaczątek kształcenia dobrych (mam nadzieję) przyzwyczajeń i nabieranie jakiegoś doświadczenia.

Jak wspomniałem wiele się "kształciłem" w tym temacie (więcej raczej oglądałem), trafiłem tutaj z kanału na YT Tomka Kopyry i zupełnie nie wiem jak to się stało, że trafiłem tu dopiero teraz

Mam nadzieję, że znajdą się chętni do pomocy, bo momentami przeglądając różne materiały z tą tematyką związane momentami pojawia się więcej pytań niż odpowiedzi.
    Z góry przepraszając za swoją niewiedzę, witam serdecznie wszystkich.

Wasze zdrowie!
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

Witaj na forum
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Basik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.06
      • 1308

Witaj na forum W wolnej chwili uzupełnij swój profil
      Ostatnia zmiana dokonana przez Basik; 2013-08-07, 15:18.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Ukraina, Odessa, Ul. Stowpowa 19, Ziozia.
        bastion
        Ten browar rzemieślniczy jest owocem pasji. Pasji dwóch młodych piwowarów domowych, którzy wprowadzili słowo w czyn, czyli zainwestowali w piwny biznes tak sercem jak i aktywami.
        Niełatwo mi było znaleźć miejsce warzenia, Jakiś budynek z czasów radzieckich, w którym mieszczą się...
        2021-05-27, 20:58
      • dadek
        Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
        dadek
        W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
        Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
        2023-09-07, 00:42
      • bastion
        Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
        bastion
        Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
        W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
        Akurat miałem to szczęście...
        2023-07-31, 20:14
      • bastion
        Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
        bastion
        Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
        2025-01-10, 21:09
      • P1910
        Porcelanki WH SS - identyfikacja
        P1910
        Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
        2024-12-26, 23:27
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...