Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......
Hej, przedstawiam moj plan pierwszego warzenia ktore jak wszystko sie uda bedzie jutro. Ma to byc IPA 14' blg, 20 litrow.
Słody-
Pale ale 4.2kg
Pszeniczny 0.4kg
Karmelowy 0.25 kg
Chmiele- ok 200g iunga, puławski, oktawia, cascade, chinook (czesc idzie na zimna)....
Jak każdego to spotka, jestem juz emerytem i czasy popijania piwka (jak się tylko zdarzyła okazja) już minęły. Teraz dopiero mogę powiedzieć, że jestem koneserem piwa. Jeżeli stać mnie od czasu do czasu chlapnąć jednego browarka, to do tego ceremoniału podchodzę z pełnym szacunkiem i...
JESTEM FACETEM W WIEKU 43 ROCZKÓW ZAWÓD GASTRONOM OBECNIE PROWADZĘ BYŁY BAR "JĘDRUŚ"A OBECNIE "GOSPODA STAROPOLSKA"-DUSZNIKI ZDRÓJ UL.KŁODZKA 36 KOŁO ZIELEŃCA KTOŚ KIEDYŚ WYRAZIŁ SIĘ NIEZBYT POZYTYWNIE O TYM LOKALU ZAPRASZAM PIWOSZY NA INSPEKCJĘ WYSTRÓJ ZMIENIONY...
Comment