Powitać Wszystkich !!!
Collapse
X
-
Aaaa ... coś o mnie
Dopiero zaczynam przygodę.
Pierwsza warka zlana na cichą - oczywiście jak każdy początkujący z "puszki"
Będzie to Traditional Draught Coopers'a + słód jasny Gozdawa 1,7kg
Na razie po burzliwej z 12.5 zeszło do 3.0 i poczekam tydzień z butelkowaniem.
-
-
A witaj, witaj.
Nie każdy zaczyna browariactwo od puszki ale prawie każdy żałuje, że tracił czas na "piwo z konserwy"
Może gdzieś blisko masz piwowara, który pomoże ale musiałbyś być mniej anonimowy a Premium Użytkownicy mają dodatkowo możliwość wyszukiwania użytkowników w/g miejsca zamieszkania."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Dane już uzupełnione.
Dzięki za radę ale pozostanę na razie ze względów na warunki i doświadczenie przy puszkach.
Wiem, że to dla Was profanacja, ale dla mnie to i tak przepaść w stosunku do sikaczy sklepowych. Nie ma problemu że z puszki będzie po 2 zł, a nie jak z zacierania po 1 - 1.5 zł. Do tej pory musiałem kupować z niszowych browarów po 4-5 zł, a za 2 zł to wiecie co jest w sklepach
Comment
-
-
Mam już szkło, kapsle twarde i kapslownicę stołową Grifo.
Jeden tylko dylemat ile glukozy do nagazowania ?
Na razie planuję 140-150g na te 21-22L
A jeszcze jedno pytanie, jakie butelki są najmocniejsze. Mam poprzez zaprzyjaźniony sklep nieograniczony dostęp do wszelakich rodzajów. Na razie mam jedną skrzynkę po Książęcym i jedną po Żywcu. Te pierwsze zdają się solidniejsze.
Comment
-
-
U mnie w podpisie masz linki do odpowiedzi na większość pytań ."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Kalkulator nagazowania
Każde butelki sa dobre, jeśli tylko nie przesadzisz z nagazowaniem
ps Myśle że te 140g będzie OKMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Dzięki za pomoc, kalkulator już wcześcniej obczaiłem i wychodzi mi 145g glukozy przy nasyceniu 2,5 CO2 i 22L piwa w temperaturze 20C
Piwo było 8 dni na burzliwej. Teraz planuję 10 dni na cichej. Mam nadzieję że nie narobię "granatów"
A tak z innej beczki, uwielbiam piwo marcowe. Czy wie ktoś jaki brewkit jest najbardziej zbliżony ?
Comment
-
Comment