Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jarecki93
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.01
    • 1

Witam!

Hej!
    Kolejne forum, kolejne powitanie Nazywam się Jarek i jestem studentem mechatroniki ze Szczecina. Przygoda z piwem rozpoczęła się od przeprowadzki z moimi rodzicami do nowego mieszkania. W mojej nowej okolicy zaraz po tym powstał sklep Chmiel - Świat Piwa - ul. Duńska w Szczecinie. Na początku próbowałem delikatnie zacząć degustację piwa od fortuny, kormorana i paru bardziej znanych niemieckich piw.
    Degustację piwa na poważnie rozpocząłem od odkrycia blogu Tomka Kopyry (tak wiem był konflikt, ale teraz jest zażegnany - mam nadzieję ).
    Na razie staram się poznać jak najwięcej stylów i nauczyć się rozpoznawać różne nuty smakowe, no i staram się oceniać piwo nie tylko czy mi smakuje ale czy trzyma styl i tak dalej.
    Mam dwa ulubione piwne style - Porter Bałtycki i Weizen - poszczególne piwa to chyba Porter Łódzki i Weihenstephaner
    Pozdrawiam wszystkich i
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3491

Pozdrowienia z Wrocławia.
    Twoje
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10798

Witam z Wlkp
      Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
        bastion
        Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
        Centrum...
        2025-02-02, 20:53
      • Gringo
        Mołdawia, Kiszyniów, Strada Aleksandru cel Bun 83, Vdrovapub
        Gringo
        Mołdawia, Kiszyniów, Strada Aleksandru cel Bun 83, Vdrovapub

Pub znajdujący się w sercu miasta, który posiada chyba najlepszą luzacką atmosferę ze wszystkich miejsc odwiedzonych w Kiszyniowie.

Zacznijmy od piwa: W lokalu napijemy się lanych piw z browaru Beermaster który
        ...
        2024-11-08, 19:23
      • Ahumba
        2025.05.16-17 - Gdańsk, Festiwal Hevelka
        Ahumba
        Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
        Start
        2025-05-16
        Koniec
        2025-05-17
        Adres
        Gdańsk, Pokoleń Lechii Gdańsk 1
        2024-11-03, 18:06
      • Ahumba
        2024.10.05 - Kąty Wrocławskie - Bitwy Piwowarów
        Ahumba
        Czekają degustacje i głosowanie na najlepsze piwo.
        Nagroda, to nie lada gratka, bo wygrany będzie mógł uwarzyć zwycięskie piwo w naszym browarze!!!
        Dodatkowo czeka was koncert muzyki na żywo i pyszne jedzonko które umilą wam zabawę
        Start
        2024-10-05
        Koniec
        2024-10-05
        Adres
        Kąty Wrocławskie, 1 maja 11, Browar Caminus
        2024-10-01, 16:42
      • pebejot
        Rumunia, Bukareszt, Strada Mehadia 43, Anagram Brewery
        pebejot
        Ciekawy browar rzemieślniczy zlokalizowany w jeszcze ciekawszym miejscu z dala od centrum miasta.
        Browar znajduje się w industrialnej dzielnicy i ma własny wyszynk.
        Z centrum można tu dojechać tramwajami 11 i 44, a następnie przejść kilkaset metrów przez nieciekawą dzielnicę....
        2024-08-28, 23:19
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...