Witam serdecznie:)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sebek_
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.11
    • 148

    #1

    Witam serdecznie:)

    Nie zauważyłem wcześniej tego tematu więc pora się przedstawić
    Nazywam się Sebastian, jestem z Warszawy i właśnie zaczynam przygodę z domowym warzeniem. W tej chwili zabutelkowana druga warka leży już w skrzyneczkach. Póki co jedna i druga z brewkitów ale przy kolejnej chcę już pójść o kroczek dalej.

    Z góry dziękuję za pomoc i cenne uwagi!

    pozdrawiam
    Piwo to moje paliwo :)
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

    #2
    Witaj Sebek
    Pochwal sie tymi brewkitami

    Comment

    • sebek_
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.11
      • 148

      #3
      Korzystalem z ekstraktow chmielonych coopersa, na pierwszy ogien poszedl pszeniczniak na zwyklym cukrze (juz niewiele zostalo, w mojej ocenie najlepsze piwo jakie w zyciu pilem...:P bo wiadomo wlasne a zlalem go do butelek w polowie grudnia. W ubieglym tygodniu zabutelkowalem australian lager, rowniez tego producenta i czekam na efekty przy drugiej warce uzylem dodatkowo ekstraktu niechmielonego WESa oraz glukozy do butelek
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • ART
        Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
        ART
        Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

        Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

        Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
        2023-10-17, 20:26
      • pebejot
        Szwecja, Uppsala, Östra Ågatan 59, Bryggeriet Ångkvarn
        pebejot
        Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
        Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
        Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
        Za barem znajduje...
        2024-08-07, 11:04
      • Mar11111
        Początki z brewkitem...
        Mar11111
        Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
        ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
        2024-04-20, 14:46
      • dadek
        Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
        dadek
        Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
        Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
        2023-12-10, 22:39
      • dadek
        Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
        dadek
        Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
        2024-10-23, 00:37
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...