Cześć i czołem :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mjm
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.01
    • 3

Cześć i czołem :)

Drodzy Piwosze,

Swoją piwną przygodę rozpocząłem dość niedawno. Zaczęło się od wizyty w Chmielarni, którą poleciła mi koleżanka. Widząc kilkanaście piw na tablicy, doznałem małego szoku. Nie miałem bladego pojęcia co to jest IPA, Stout czy temu podobne wynalazki. Zdałem się na życzliwość i wiedzę jednego z barmanów lądując przy stoliku z deską kilku piw do posmakowania. Był to dla mnie istny smakowy i zapachowy szok. Wśród próbek był Pacific od Artezana. Po jego wypiciu wsiąknąłem nieodwracalnie w temat piw. Tutaj trafiłem przypadkiem, podczas wyszukiwania recenzji Pacifica i od kilku miesięcy aktywnie czytam Wasze opinie na temat różnych trunków.

Mam nadzieję, że dzięki Waszej wiedzy będę mógł poszerzać swoją. Cieszę się, że mogę być częścią tej wybornej społeczności
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Witaj. Cieszymy się, że dzięki przypadkowi możesz poszerzać swoje piwne horyzonty. Oby nie było to chwilowe...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
      dadek
      Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
      2025-02-12, 02:28
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 04:20
    • ART
      Szwecja, Karlskrona, Ronnebygatan 38, The Fox And Anchor
      ART
      Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.

Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...
      2023-10-15, 18:37
    • pebejot
      Portugalia, Porto, Rua da Picaria 72, A Fábrica da Picaria
      pebejot
      Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
      Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
      Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
      2023-09-19, 13:54
    • pebejot
      Szwajcaria, Zürich, Heinrichstrasse 267, Brauerei Steinfels
      pebejot
      Browar restauracyjny sporych rozmiarów, założony w 2009 roku.
      Znajduje się w pobliżu dużej węzłowej stacji kolejowej Hardbrücke.
      Z centrum Zürichu dojazd pociągiem trwa 3 minuty. Alternatywnie można dojechać tramwajem w niecałe 30 min.

W dawnym przemysłowym obiekcie...
      2023-09-03, 10:58
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...