Hej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kufelduzy
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.01
    • 3

Hej

Czesć,

Trafiłem tu szukając informacji o sklepie w centrum Warszawy (trafilem na Cech Piwny, gdzie byłem juz kilka razy), przy okazji wymieniane było w linkach to forum. Zaczałem od Ataku Chmielu, dorwanego na wyjeżdzie w Krakowie (kumpel mi polecił) i zacząłem szukac podobnych smaków (Pinta, AleBrowar). Mam nadzieję, że się tu czegoś nauczę. Pozdrawiam!

Related Topics

Collapse

• Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • bastion
    Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
    bastion
    Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
    2023-11-27, 21:50
  • e-prezes
    Edit, M84!
    e-prezes
    Browar ma dwie firmowe miejscówki w Turynie i w Mediolanie (akurat nie trafiłem jak byłem) i jest dość sporym browarem kraftowym wyrosłym już z nowej fali. Ja utrafiłem w Cerqua w Boloniii na gościnnym kranie doppelbocka, więc od niego zacząłem, bo to styl dość staromodny i tym bardziej...
    2023-02-17, 18:06
  • dadek
    Berlin-Wedding, Oudenarder Str. 16-20, Vagabund Brauerei Kesselhaus
    dadek
    Browar powstały w 2021 roku w dawnej kotłowni znanej firmy Osram produkującej żarówki. Dojechać tu łatwo, dokładnie naprzeciwko znajduje się przystanek tramwajowy Osram-Höfe. Kompleks starych budynków z żółtej cegły jest bardzo duży, trzeba wejść bramą pod pierwszym z nich, potem...
    2022-11-18, 01:57
  • dadek
    Měšťanský Turnov, Turnovská dvanáctka
    dadek
    Alkohol 4,9%
    Po wyśmienitej 10°, od której zacząłem byłem ciekaw czy 12° ją przebije.
    Barwą niewiele się różniła, ciemne złoto szło lekko w kierunku bursztynu, piwo prawie klarowne (tylko lekka opalizacja).
    Piana również solidna, wysoka na co najmniej 5 cm, oczka...
    2022-06-04, 00:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...