Nowy-stary

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cortot
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.02
    • 2

Nowy-stary

Witam

Przyłączam się z przyjemnością do grona zacnych znawców piwa, jako gość z bagażem lat na karku, lecz z dość mierną wiedzą na temat piwa, które naprawdę warto wypić. Sporo się w życiu pijało piwa, lecz to były zwykle produkty browarów korporacyjnych. Chciałbym na początek prosić o radę, którą pewnie słyszeliście już milion razy: czego warto się napić, które piwo wybrać. Pewną wskazówką może być piwo, które bardzo lubię, ale może jest coś podobnego, lecz jednak innego, coś w rodzaju różnorodności w jedności. Otóż odpowiada mi smak piwa Grolsch, lecz chętnie połączyłbym ów aksamitny smak z czymś mocniejszym. Coś w przedziale ok 6 proc. Nie wiem, czy takie bywają. Co radzicie, Przyjaciele? od czego rozpocząć?

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
    dadek
    Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
    2024-09-19, 02:44
  • dadek
    Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
    dadek
    Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
    2023-04-27, 02:48
  • dadek
    Czechy, Potštejn, Na Brnou 394, Pivovar Clock/Fenetra
    dadek
    Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
    Taka...
    2022-02-28, 03:41
  • dadek
    Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
    dadek
    Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
    2022-10-30, 20:12
  • dadek
    Chorwacja, Bilice, ul. 113. šibenske brigade HV-a 169, Pivovara 022
    dadek
    18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
    2021-10-27, 03:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...