Witam :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • thomash
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.02
    • 6

Witam :)

Siema wszystkim piwnym maniakom. Smakoszem tego wspaniałego trunku stałem się spory czas temu Miałem okazję spróbować pysznych domowych piwek na Festiwalu Birofilli w browarze Żywieckim w 2013 i 2012 roku
    Od tego czasu zamarzyłem aby kiedyś zacząć warzyć własne piwo i tak sie składa, że ostatnio na urodziny dostałem od znajomych BrewKita. Fakt szału nie ma, ale jak na początek wystarczy W związku tym naszło mnie mnóstwo pytań odnośnie odpowiedniego sposobu uwarzenia piwa i innych spraw z tym związanych. Wierzę, że na tym forum uzyskam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania.
    Pozdrawiam serdecznie
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Witam kolejnego piwowara
    Na pewno znajdziesz na bbizie odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania

Comment

Related Topics

Collapse

• TOM3K
      Dwa pytania o piwo z brew kitu.
      TOM3K
      Witam.
      Mam dwa pytania.
      1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
      2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?
      2018-06-06, 14:23
    • Dimatteo84
      Serwus
      Dimatteo84
      Piwowar domowy z Krakowa. Na końcie ponad 80warek. Chętnie odpowiadam na pytania, i z nadzieją oczekuję na odpowiedzi na pytania zadawane przeze mnie.
      2018-11-21, 21:42
    • xborsuk
      Borsucze przygotowania do warzenia i pytania bez odpowiedzi.
      xborsuk
      Witajcie.
      Od dobrego miesiąca studiuje to i inne fora z Waszymi doświadczeniami, podpowiedziami i radami. Nabyłem też książki, które zdążyłem przestudiować. Do mojej pierwszej próby piwowarskiej wszakże zostało trochę czasu bo zaplanowałem ją na przełom sierpnia i września...
      2011-06-25, 20:15
    • P1910
      Porcelanki WH SS - identyfikacja
      P1910
      Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
      2024-12-26, 23:27
    • tplink
      pomoc
      tplink
      Witam wszystkich , pytanie mam takie : mam za soba 2 warki z brukitu a teraz postanowilem zrobic 3 (narazie brukity bo brak czasu itp ale coraz bardziej mnie bierze zeby zrobic wkoncu z zacieru , moze kiedys sie uda) wiec tym razem postanowilem postawic na portera z gozdawy i pomyslalem czy moze by...
      2018-10-24, 14:21
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...