Dzień dobry!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kowdi
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.04
    • 41

Dzień dobry!

Dzień dobry, a właściwie dobry wieczór wszystkim
    W końcu przyszła i na mnie pora, żeby własne piwo w domu robić, przed chwilą odstawiłem fermentor na miejsce docelowe i czekam niecierpliwie, aż coś się zacznie dziać, jak pewnie każdy na samym początku
    Długo zbierałem się na zakup sprzętu, czytałem fora, artykuły w internecie, ale w końcu zdecydowałem się i zakupiłem sprzęt i dwa brewkity na początek. Wcześniej nigdy nawet nie próbowałem piwa "domowego", czasami tylko coś z browaru Kormoran, więc nie mam pojęcia jak ma smakować to, co przed chwilą próbowałem zrobić

Jestem studentem VI semestru kierunku Elektrotechnika, blok specjalności Automatyka i Metrologia Elektryczna i planuję projekt inżynierski zrobić w zakresie łączącym ze sobą piwowarstwo domowe i automatykę, ale w razie ewentualnego ruszenia projektu na pewno dam znać w odpowiednim do tego dziale. Póki co pomysły mam, ale muszę jeszcze przetestować kilka rozwiązań
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Wielu udanych warek wobec tego życzę

A jeśli chodzi o automatykę w piwowarstwie:

Comment

• dominik_walkowiak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.10
      • 335

Hej kowdi, skąd jesteś?? Temat pracy może być fajny, prawdopodobnie zainteresuje wątek piwa profesorów którzy zasiądą w komisji egzaminacyjnej ;P

Comment

Related Topics

Collapse

• macKuba
        Dzień dobry
        macKuba
        Warzę od stycznia 2019, na koncie mam już 7 warek. Pierwsze cztery były do spróbowania na warsztatach piwowarów domowych na festiwalu dobrego piwa we Wrocławiu (ten gość z żółtą lodówką i zimnymi pszenicznymi APA'mi na końcu to ja ).
        2019-07-13, 11:19
      • kronos1194
        Butelki (około 200szt.)
        kronos1194
        Dzień dobry wszystkim.
        Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
        2024-04-01, 18:49
      • TeEn
        Dzień dobry.
        TeEn
        Witam użytkowników niniejszego forum.
        Stawiam pierwsze kroki w warzeniu piwa, wiec na razie sobie poczytam wasze posty.
        No i udanego Sylwestra przy okazji

Tomek
        2018-12-30, 10:44
      • Javox
        Za Miastem, Chwila Szczęścia
        Javox
        Smooth Oat IPA o ekstrakcie 14.0% i alko 5.6%.

Chmiele: Ariana, Callista, Mandarina Bavaria.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
        Aromat - cytrusy, nutki ziołowe i...
        2025-03-22, 22:48
      • OkocimPrzedwojenne
        Browar Jana Götza / Browar Okocim - przedwojenne
        OkocimPrzedwojenne
        Dzień dobry,

poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Serdecznie pozdrawiam!
        2025-03-02, 15:34
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...