Dzień Dobry i Cześć Wszystkim!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • domingoveldonio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.05
    • 8

Dzień Dobry i Cześć Wszystkim!

Krótko i na temat.
    Nie warzę, ale od kilku miesięcy degustuję spore ilości różnych gatunków piwa. Najwięcej z tego to piwa polskie, staram się dorwać każdą premierę, ale nie zawsze się udaje. Dużo czytam o piwie, cały czas się uczę, bo moja wiedza jest baardzo mała
    Z czasem mam zamiar coś uwarzyć.
    To co piję można zobaczyć na Untappd i Instagram - prawie każde wypite piwo posiada zdjęcie.
    Pozdrawiam Wszystkich!
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Witamy,
    i może szkoda energii na up coś tam i in coś tam, zawsze można wstawić fotki w galerii browar bizu.

Comment

Related Topics

Collapse

• Radarowiec
      Hej wszystkim!
      Radarowiec
      Cześć wszystkim, dopiero przymierzam się do warzenia, ale dziś postanowiłem się przywitać, mimo że na forum jestem już biernym obserwatorem od pewnego czasu

Polecam wszystkim stronę z opiniami firmy Feniko. Więcej znajdziecie tutaj: https://pozyczkase.pl/feniko-opinie-klientow-i-recenz...
      2022-02-07, 21:48
    • darekd
      Podgórz, Onkel Bockdan
      darekd
      Tym piwem rozpoczynam nowy sezon dubeltowych koźlaków

A jest to Rauchdoppelbock czyli wędzony dubeltowiec o zaw. 7,5% alk.
      Bez pasteryzacji i filtracji.

Aromat - dominują tony wędzenia, pod tym inne słodowe niuanse, przede wszystkim karmelowe
      Piana - niewysoka,...
      2023-11-25, 00:33
    • e-prezes
      Biały, Kawowa Pokusa
      e-prezes
      4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
      2025-02-12, 15:35
    • Ahumba
      Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
      Ahumba
      W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
      2025-02-11, 20:31
    • darekd
      Orca Brau, Bio Bock
      darekd
      "klassisch – modern – experimentell"

to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).

https://orcabrau.de/

Bez filtracji, bez pasteryzacji

Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...
      2025-02-09, 01:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...