Cześć.
Piwa rzemieślnicze pije od stycznia, kiedy to kupiłem sobie Atak Chmielu. No i zaczęła się przygoda z ciekawymi stylami i piwami. Wcześniej piło się Ciechany, Lwówki, Ambery itp, ale wiadomo, większość to lagery wtedy były.
Od dłuższego już czasu planuje zacząć własne warzenie. Właśnie jestem w trakcie czytania książki "Domowe warzenie piwa" R. Lehrl'a, no i cały czas przeglądam tutejsze forum, bo jest tu prawdziwa kopalnia wiedzy. Na jesień zacznę, pierw z ekstraktu z własnym chmieleniem, żeby zobaczyć na spokojnie jak przebiega proces fermentacji i butelkowania, a potem już z zacieraniem.
Pozdrawiam forumowiczów, Bartek.
Piwa rzemieślnicze pije od stycznia, kiedy to kupiłem sobie Atak Chmielu. No i zaczęła się przygoda z ciekawymi stylami i piwami. Wcześniej piło się Ciechany, Lwówki, Ambery itp, ale wiadomo, większość to lagery wtedy były.
Od dłuższego już czasu planuje zacząć własne warzenie. Właśnie jestem w trakcie czytania książki "Domowe warzenie piwa" R. Lehrl'a, no i cały czas przeglądam tutejsze forum, bo jest tu prawdziwa kopalnia wiedzy. Na jesień zacznę, pierw z ekstraktu z własnym chmieleniem, żeby zobaczyć na spokojnie jak przebiega proces fermentacji i butelkowania, a potem już z zacieraniem.
Pozdrawiam forumowiczów, Bartek.
Comment