Witam wszystkich piwoszy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lukasz92
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.05
    • 4

Witam wszystkich piwoszy!

Hej! Właśnie zaczynam swoją przygodę z odkrywaniem piwnych doznań! Wcześniej piwo traktowałem po prostu jako napój alkoholowy służący do zagaszenia pragnienia i tzn. "znieczulenia" organizmu Próbowałem wiele piw przeważnie znanych koncernówek, aż nadszedł moment że stwierdziłem że te wszystkie piwa nie zachwycają mnie, a wręcz negatywnie nastawiają do ich spożywania. Więc zacząłem próbować browarów regionalnych lub takich których jeszcze nie pijałem, poszukując piwa które mnie zaskoczy smakowo, które pobudzi moje kubki smakowe i ogólnie spojrzenie na ten trunek. Jak napisałem na wstępie, jestem dopiero laikiem w tych sprawach także wszystkie rady i podpowiedzi będą przyjmował z przyjemnością

Pozdrawiam, Łukasz.
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Cześć Łukasz Życzę miłej i długiej przygody z piwkiem w ręku ;P

Comment

• Lukasz92
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.05
      • 4

Dziękuję

Comment

Related Topics

Collapse

• lybka
        Witam Piwoszy
        lybka
        Cześć pochodzę ze Sląska, uwielbiam piwo, pozdrawiam wszystkich
        2020-06-14, 15:08
      • dadek
        Książenice, Jarzębinowa 5, Browar Przetwórnia Chmielu
        dadek
        Już dawno nie byłem w tak nowym browarze, już działającym ale jeszcze przed premierą piw. Z Docentem planowaliśmy nawet wcześniejszą wizytę jednak Łukasz Śledziński (piwowar, od dwóch lat sędzia PSPD) zaproponował byśmy trochę poczekali aż piwa zakończą burzliwą fermentację i...
        2019-03-19, 04:45
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 18:42
      • darekd
        Eichbaum, Cronus German Pilsner
        darekd
        Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
        Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
        2025-01-04, 01:50
      • dadek
        Kostrzyn Wielkopolski, Okrężna 18. Browar Harpagan
        dadek
        Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
        2024-11-20, 02:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...