Pssyk...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Joj
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.06
    • 32

Pssyk...

Witam,

jestem nowym browarowiczem - tzn. browaruję od lat ale zacząłem zwracać uwagę na to jak smakuje piwo i czy mi smakuje czy też nie. Zauważyłem, że (tak, wiem że to psychologia) jego kolor ma wpływ na odbiór napoju.

O tym, że smaki są różne wiedziałem od zawsze - gdy ktoś mówił, że wszystkie piwa smakują tak samo uważałem, że trwa w błędzie;-) Ale nie wiedziałem, że są aż tak różne. Zawsze lubiłem próbować rożnych piw (rodzajów i marek), ale piłem je bezmyślnie.

Piszę swoje pierwsze recenzje - gdy będzie trzeba to nawróćcie mnie, gdy pójdę złą drogą.

Pozdrawiam:
    Mikołaj
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Witam poznaniaka

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
      Mała aktywność użytkowników naszego forum.
      AaLeX
      Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
      2024-07-29, 15:05
    • bastion
      Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
      bastion
      Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
      Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
      W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
      2023-12-28, 20:28
    • darekd
      Lybica, IPA eco
      darekd
      Bardzo ciekawe geograficznie miejsce, bowiem browar ma się znajdować w miejscowości Llívia, która administracyjnie znajduje się w Katalonii, ale dokładnie jest hiszpańską eksklawą na terytorium Francji (podnóża Pirenejów). Błądząc po Google mapie nie znalazłem żadnego browaru choć...
      2023-07-14, 11:21
    • darekd
      Kaiser Bräu, Liebenbräu Helles
      darekd
      Browar Neuhaus an der Pegnitz (Środkowa Frankonia) ma obok różnych produkcji gamę produktów dla marketów. Takie jest to piwo, które szło głównie na rynek rosyjski.
      Ich ambitniejsza linia to Veldensteiner, Kaiser bardziej masowa, różne pozostałe nazwy idą natomiast w różne strony...
      2023-06-25, 01:31
    • e-prezes
      Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
      e-prezes
      alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
      2024-12-03, 22:18
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...