Po namowach kolegi na spróbowanie piw innych niż te na półce w monopolowym na osiedlu odkryłem nowy lepszy świat. Jóź znalazłem na tej stronie ciekawe adresy w mojej okolicy gdzie można zakupić słuszny trunek. Jest tez lista najlepszych piw 2013 która jest dobra do przetestowania na początek. Nie spróbowałem jeszcze wielu gatunków ale narazie zakochałem się w IPA.
Witam wszystkich miłośników piwa.
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...3 Photos-
Channel: Łotwa
-
-
A..... co powiesz na swoje.... etykiety?
Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.
Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%
https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl
Aromat - na początku...-
Channel: Belgia
2024-12-22, 23:43 -
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 19:48 -
Niestety, brak danych.
Barwa jasnożółta, piwo niemal idealnie klarowne.
W zapachu słód i chmielowe nuty ziołowo-piołunowe, oba rejestry w równowadze.
Piana początkowo wysoka, półkremowa, gęsta, opada do więcej niż obrączki (w piwie nalanym do peta i przywiezionym do...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment