witam

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • BrewBros
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.07
    • 10

    witam

    Witam wszystkich miłośników wywarów chmielowych.
    W zeszlym roku dołączyłem do grona domowych piwowarow i "uwazylem" dwie warki z kitow tym bardziej dumy jestem i szczęśliwy z mojego osiągnięcia, ponieważ piwko bardzo zasmakowalo moim kolegom. Pierwsza warka to lager, druga to stout. Co prawda Stout z zalozenia mialbyc Milk Stout'em ale cos nie wyszło i pozostalo Stoutem.
    Za to teraz zabieram sie za poważna robote, zacieranie . Pierwsze bede zacieral IPA a druga warka to czeski pilzner. Zaczne od IPA, chyba latwiejsze na pierwsze zacieranie. Zamierzam zaczac w niedzielę tylko z natłoku informacji piwowarskich i metod zacierania, dekokcyjna , infuzyjna, nie wiem co zrobic, ot taki dylemat.
    Cóż bede dalej czytał i może uda mi sie zaczac w niedziele.
    Pozdrawiam
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

    #2
    Hej, zachęcam do warzenia z zacieraniem. Na początek infuzyjnie najlepiej jednotemperaturowo ;P zacieranie dekokcyjne na pierwszy raz może być skomplikowane

    Comment

    Przetwarzanie...
    X