Dobry den

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chavez
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 8

Dobry den

No cześć, po kilku tygodniach lurkowania, czytania, oglądania i myślenia w końcu się zarejestrowałem Łukasz, w fandomie znany także jako Chavez, obecnie Szczecin. Póki co kompletuję elementy niezbędne do rozpoczęcia zabawy w warzenie i w pierwszej połowie września mam zamiar zrobić swoją pierwszą warkę - jeszcze z ekstraktów. Jak ja dawno z żadnego forum nie korzystałem
    Umieramy kiedy przestajemy marzyć.
    trochewolniej.pl - gdy świat pozostaje w biegu
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

Witaj Chavez. Pochwal się swoimi poczynaniami piwowarskimi i nie marnuj czasu na puchy Zacieraj, zacieraj, zacieraj!
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• Chavez
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.08
      • 8

Nie omieszkam, jak już coś wyjdzie A do zacierania będę kompletował dalszy sprzęt gdy "ekstrakciak" będzie leżakował
      Umieramy kiedy przestajemy marzyć.
      trochewolniej.pl - gdy świat pozostaje w biegu

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        2019.09.06-08 - XVIII Zlot Browar.biz - ploty
        ART
        Żeby nie było że nie pisałem - proszę o wystąpienie chętnych przed szereg celem organizacji zlotu nummero 18.

Do ogarnięcia jest:
        - znalezienie ośrodka i wynegocjowanie warunków
        - do 35 km od browaru który warzy coś sensownego.
        - wynajem autobusu...
        2018-09-13, 15:36
      • Anahan89
        Gdzie fermentować?
        Anahan89
        Hej wszystkim,
        To mój 1 post tutaj więc na początek się przedstawię. Nazywam się Dawid i piwo zacząłem robić kilka lat temu ale z ekstraktow. W sumie 4 warki w tym jedną z brew kitu. Miałem długą przerwę spowodowaną wyprowadzka, wynajmowane mieszkanie itp. Ogólnie brak warunków....
        2017-12-18, 13:29
      • Piecho
        Kompletuję zestaw do pierwszego warzenia z zacieraniem
        Piecho
        Witam!
        Jakiś czas temu naszedł mnie szalony pomysł, coby samemu uwarzyć piwo. Będąc na tegorocznych dniach piwa we Wrocławiu spotkane osoby (wszystkich jeszcze raz pozdrawiam, w tym kolegów z http://browar.1hand.pl/ ) tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Polskie koncernowe piwa nie nadają...
        2013-06-24, 11:33
      • mattijjah
        Piwowar - czasopismo - kupię
        mattijjah
        Szukam archiwalnych nr Piwowara, interesują mnie nr 6-12, mogą być używane, kompletuję. Jeśli ktoś ma na odsprzedanie lub wie, gdzie jeszcze osiągalne są nowe, będę wdzięczny z informację.
        2017-05-04, 08:56
      • concrete83
        Witam i pytam - garnek 30l
        concrete83
        Na wstępie witam wszystkich bo to mój pierwszy wpis na forum, choć czytam od kilku miesięcy...

Na razie mam - tak myślę - dostateczną wiedzę teoretyczną na początek o procesie i efektach warzenia/fermentacji/leżakowania. Praktyki jednak praktycznie zero, pierwszy brewkit bulka...
        2014-03-07, 13:16
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...