Witam Wszystkich

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Areczek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 8

    #1

    Witam Wszystkich

    Jak pewnie sie domyslacie jestem nowa osoba na forum. Dopiero rozpoczynam przygode z browarnictwem. Mam za soba przygotowanie dwoch rodzajow piwa. Jedna z polproduktow (slod z puszki) a druga z jeczmienia od podstaw. Aktualnie dwie beczki podlegaja fermentacji i pewnie za 1,5 miesiaca zobacze efekt.
    Jestem z Wroclawia wiec jesli na formum jest ktos z tego miasta i ma doswiadczenie chetnie sie skontaktuje.
    Browarki robie poza Wroclawiem gdyz nie mam tutaj warunkow do produkcji (mieszkanie) ale kto wie czy to sie nie zmieni.
    Do tej pory dosc duzo czytalem na ten temat i w szczegolnosci interesuje mnie technologia wytwarzania piwa bo w przyszlosci chcialbym udoskonalic to co teraz warze w garczku chcialbym zmienic na bardziej profesjonalny kociol z filtratorem, schladziarke oraz kdzie do fermentacji ale to nuta przyszlosci. Teraz z pewnoscia bede eksperymentowal z roznymi rodzajami piwa oczywiscie w miare mozliwosci czasowych gdyz mam rowniez prace

    Pozdrawiam wszystkich Piwowarow.
    Arek
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

    #2
    Witaj Arku!
    Fajno żeś dołączył do grona piwowarów. Pamiętaj puszki są na konserwę turystyczną, a Ty wyłącznie zacieraj
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

    Comment

    • Areczek
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.08
      • 8

      #3
      Witam Wszystkich

      Pamiętam puszka poszła dlatego że w dniu kiedy zaplanowałem warzenie piwa zorientowałem się, że jęczmień jest nieześrutowany i dopiero na drugi dzień mogłem odwiedzić młyn.
      Końcem września lub w połowie października mam zamiar na tydzień odwiedzić Belgię i poznać tajniki kilku browarów domowych tam z pewnością nie używają puszek. Z tego co wiem na każdej wiosce co drugi dom zajmuje się produkcją piwa.

      Pozdrawiam

      Comment

      • piotrek1122
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2014.08
        • 1

        #4
        Witam również na forum

        Comment

        • dominik_walkowiak
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.10
          • 335

          #5
          Cześć, zachęcam do zacierania

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • heckler
            Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
            heckler
            Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

            Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
            ...
            2025-01-03, 12:51
          • dadek
            Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
            dadek
            Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
            2024-04-24, 01:15
          • dadek
            Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
            dadek
            To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
            2022-09-08, 03:08
          • heckler
            Ledce, Ledce 16, Pivovar Ovipistán
            heckler
            Niecałe 10 kilometrów od miejsca naszego kwaterunku Opočna od miesiąca działa kolejny mały browarek. Oczywiście postanowiliśmy go odwiedzić. Browar położony jest we wsi Ledce i nazywa się Ovipistán.

            Długi spacer dobrze nam zrobił i na miejsce dotarliśmy w sobotę około...
            2020-08-28, 09:55
          • dadek
            Vojkovice 252, Pivovar Koníček
            dadek
            Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
            2023-11-22, 06:14
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...