Jak pewnie sie domyslacie jestem nowa osoba na forum. Dopiero rozpoczynam przygode z browarnictwem. Mam za soba przygotowanie dwoch rodzajow piwa. Jedna z polproduktow (slod z puszki) a druga z jeczmienia od podstaw. Aktualnie dwie beczki podlegaja fermentacji i pewnie za 1,5 miesiaca zobacze efekt.
Jestem z Wroclawia wiec jesli na formum jest ktos z tego miasta i ma doswiadczenie chetnie sie skontaktuje.
Browarki robie poza Wroclawiem gdyz nie mam tutaj warunkow do produkcji (mieszkanie) ale kto wie czy to sie nie zmieni.
Do tej pory dosc duzo czytalem na ten temat i w szczegolnosci interesuje mnie technologia wytwarzania piwa bo w przyszlosci chcialbym udoskonalic to co teraz warze w garczku chcialbym zmienic na bardziej profesjonalny kociol z filtratorem, schladziarke oraz kdzie do fermentacji ale to nuta przyszlosci. Teraz z pewnoscia bede eksperymentowal z roznymi rodzajami piwa oczywiscie w miare mozliwosci czasowych gdyz mam rowniez prace
Pozdrawiam wszystkich Piwowarow.
Arek
Jestem z Wroclawia wiec jesli na formum jest ktos z tego miasta i ma doswiadczenie chetnie sie skontaktuje.
Browarki robie poza Wroclawiem gdyz nie mam tutaj warunkow do produkcji (mieszkanie) ale kto wie czy to sie nie zmieni.
Do tej pory dosc duzo czytalem na ten temat i w szczegolnosci interesuje mnie technologia wytwarzania piwa bo w przyszlosci chcialbym udoskonalic to co teraz warze w garczku chcialbym zmienic na bardziej profesjonalny kociol z filtratorem, schladziarke oraz kdzie do fermentacji ale to nuta przyszlosci. Teraz z pewnoscia bede eksperymentowal z roznymi rodzajami piwa oczywiscie w miare mozliwosci czasowych gdyz mam rowniez prace
Pozdrawiam wszystkich Piwowarow.
Arek
Comment