Witam Wszystkich

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Areczek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 8

    Witam Wszystkich

    Jak pewnie sie domyslacie jestem nowa osoba na forum. Dopiero rozpoczynam przygode z browarnictwem. Mam za soba przygotowanie dwoch rodzajow piwa. Jedna z polproduktow (slod z puszki) a druga z jeczmienia od podstaw. Aktualnie dwie beczki podlegaja fermentacji i pewnie za 1,5 miesiaca zobacze efekt.
    Jestem z Wroclawia wiec jesli na formum jest ktos z tego miasta i ma doswiadczenie chetnie sie skontaktuje.
    Browarki robie poza Wroclawiem gdyz nie mam tutaj warunkow do produkcji (mieszkanie) ale kto wie czy to sie nie zmieni.
    Do tej pory dosc duzo czytalem na ten temat i w szczegolnosci interesuje mnie technologia wytwarzania piwa bo w przyszlosci chcialbym udoskonalic to co teraz warze w garczku chcialbym zmienic na bardziej profesjonalny kociol z filtratorem, schladziarke oraz kdzie do fermentacji ale to nuta przyszlosci. Teraz z pewnoscia bede eksperymentowal z roznymi rodzajami piwa oczywiscie w miare mozliwosci czasowych gdyz mam rowniez prace

    Pozdrawiam wszystkich Piwowarow.
    Arek
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

    #2
    Witaj Arku!
    Fajno żeś dołączył do grona piwowarów. Pamiętaj puszki są na konserwę turystyczną, a Ty wyłącznie zacieraj
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

    Comment

    • Areczek
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.08
      • 8

      #3
      Witam Wszystkich

      Pamiętam puszka poszła dlatego że w dniu kiedy zaplanowałem warzenie piwa zorientowałem się, że jęczmień jest nieześrutowany i dopiero na drugi dzień mogłem odwiedzić młyn.
      Końcem września lub w połowie października mam zamiar na tydzień odwiedzić Belgię i poznać tajniki kilku browarów domowych tam z pewnością nie używają puszek. Z tego co wiem na każdej wiosce co drugi dom zajmuje się produkcją piwa.

      Pozdrawiam

      Comment

      • piotrek1122
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2014.08
        • 1

        #4
        Witam również na forum

        Comment

        • dominik_walkowiak
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.10
          • 335

          #5
          Cześć, zachęcam do zacierania

          Comment

          Przetwarzanie...
          X