Cześć

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pkapka
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 24

Cześć

Pozdrowienia z Ostródy!
    Po kilku innych pasjach nadszedł czas na warzenie. Po zrobieniu jednej "puchy" i trzech warek złapałem bakcyla i najbliższy wolny czas zamierzam poświęcić warzeniu piwka i odwiedzaniu tego forum. Liczę na ciepłe przyjęcie
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Witam i pozdrawiam Ostródę

Comment

Related Topics

Collapse

• Terry
      Złapałem bakcyla - więc jestem
      Terry
      Witam,
      W dziedzinie napojów fermentowanych mam już pewne doświadczenie (jam jest voyteckk z wino.org.pl ) O własnym piwie myślałem już od dawna.
      Z drobną pomocą zeszłorocznego Mikołaja zgromadziłem sprzęt, który pozwala mi od razu rzucić się na "szeroką wodę"....
      2008-01-19, 12:09
    • bastion
      Grecja, Chania, Leoforos Kazantzaki 102, Lafkas Brewery.
      bastion
      Kreta wydawała mi się kiedyś z piwnego punktu widzenia wyspą jałową. Bo cóż tam w tym temacie mogło być ciekawego. Jakieś pseudopiwne Alfy czy inne wodniste lagery spijane na plaży i knajpkach za mocno zawyżone ceny?
      To było kilkanaście lat temu. Niedawno przeglądnąłem jakieś...
      2022-02-08, 00:04
    • heckler
      Žerotín, Žerotín 101, Pidipivovar Pod Kalousem
      heckler
      Pidipivovar Pod Kalousem to obecnie bodajże najmniejszy spośród legalnie działających browarów w Czechach. Mieliśmy go odwiedzić jeszcze w marcu, ale ,corona, pokrzyżował nam plany .
      Browar znajduje się w małym prywatnym domku we wsi Žerotín. Kiedy podjechaliśmy pod bramę, nawet...
      2020-07-16, 09:31
    • bastion
      Rumunia, Cluj Napoca, Strada Mehedinti 94, Hophead Brewing [PRZENIESIONO]
      bastion
      Od 2015 roku, w jednej z dzielnic Cluja, między blokami, działa mikrus rzemieślniczy Hophead.
      Stworzył go Darko Jovik, który pochodzi z Macedonii, a piwnego bakcyla załapał podczas pobytu w USA.
      Produkty browaru, to praktycznie wyłącznie style nowofalowe, trudno doszukać się...
      2019-07-22, 19:34
    • e-prezes
      Bierbank, Stout
      e-prezes
      Stout jak stout - imperialny, bo 23 blg, 11,5% alk. i 80 IBU czyni z niego już RIS-a.
      Kosztował 10 rubli, a była jeszcze wersja "#дуББЪ" (#duBBb) leżakowana w beczkach po burbonie po 20 rubli, ale się nie skusiłem. Butelka 0,33 litra z zalakowanym kapslem.

...
      2018-04-24, 09:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...