Witajcie!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bucyfer
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.09
    • 4

Witajcie!

Witam. Patryk, pochodzę z małej mieściny, ale aktualnie studiuję w stolicy, gdzie też spożywam większość piwa. Chciałbym coś uwarzyć, ale warunki mieszkaniowe temu mocno przeszkadzają, więc ograniczam się do degustacji i wiedzy teoretycznej.
    Najpierw zacząłem pijać piwa nie-koncernowe, potem wpadł Kopyr i wspieram ten polski craft.
    Dziś do meczu: Grodziskie 4.0, Warmińskie Rewolucje, Smoky Joe!
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19297

Super! Zacząłeś z wyższej półki, więc pewnie nigdy nie sięgniesz po regionalne piwa. Szkoda, bo czasem można coś ciekawego wypić. Tym niemniej powodzenia w poszukiwaniu ulubionego piwa.

Comment

• bucyfer
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.09
      • 4

Piję różne piwa, przygoda trwa już od kilku miesięcy i nie mam zamiaru zaprzestać!

Comment

• fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3491

Studencki zapas gotówki najczęściej nie idzie w parze z "polskim kraftem" ale różnie to bywa.
        Powodzenia, Twoje własnym "ejlem" z beczki.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• bucyfer
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.09
          • 4

Zaczyna się "dieta" bo wybieram się na Warszawski Festiwal Piwa, trzeba odkładać powoli

Comment

Related Topics

Collapse

• PiotrN
            Witajcie !
            PiotrN
            Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
            Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....
            2020-01-09, 11:10
          • mkocielnik
            Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
            mkocielnik
            Witam serdecznie,
            małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
            Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

W obu...
            2018-12-14, 16:04
          • smorczak
            Witajcie
            smorczak
            Cześć,

Chciałem gorąco powitać wszystkich piwowarów na forum.
            Swoją przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem na początku 2018 roku i powoli zdobywam wiedzę i staram się robić co raz to lepsze warki
            2018-11-30, 13:16
          • otvirak
            prośba o identyfikację kufli
            otvirak
            Witajcie!
            mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
            ...
            2024-08-05, 19:59
          • AaLeX
            Mała aktywność użytkowników naszego forum.
            AaLeX
            Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
            2024-07-29, 15:05
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...