Witajcie Piwianie :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • prichert
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 12

Witajcie Piwianie :)

Witam Wszystkich.

Jestem nowym uczestnikiem tego forum. Swoją podróż z domowym piwowarstwem rozpocząłem w czerwcu 2014 więc póki co żółtodziób ze mnie

Na swoim koncie mam dopiero 1 warkę z Brewkitu - Coopers Pilsner (mało udaną). W chwili obecnej fermentują mi się dwie kolejne, tym razem zacierane warki - pszeniczny DunkelWeizen (15 BLG) i Foreign Extra Stout (17 BLG). Mam jeszcze surowce na warkę #4 - belgijskiego Dubbla (19,5 BLG). Mam zamiar piwowarzyć przez co najmniej kilka następnych lat i chętnie będę się dzielił moimi doświadczeniami
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

Cześć prichert. Gratuluje pierwszych kroków i powodzenia przy następnych. Dziel się swoimi doświadczeniami i korzystaj z doświadczenia kolegów.
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• dominik_walkowiak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.10
      • 335

Hej prichert

zapraszamy tutaj http://browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=110

Comment

Related Topics

Collapse

• PiotrN
        Witajcie !
        PiotrN
        Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
        Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....
        2020-01-09, 11:10
      • mkocielnik
        Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
        mkocielnik
        Witam serdecznie,
        małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
        Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

W obu...
        2018-12-14, 16:04
      • smorczak
        Witajcie
        smorczak
        Cześć,

Chciałem gorąco powitać wszystkich piwowarów na forum.
        Swoją przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem na początku 2018 roku i powoli zdobywam wiedzę i staram się robić co raz to lepsze warki
        2018-11-30, 13:16
      • heckler
        Czechy, Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
        heckler
        Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
        Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
        2025-02-05, 08:15
      • heckler
        Czechy, Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
        heckler
        Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
        2025-01-31, 11:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...