Witam. Jestem Paweł - no to by było na tyle.
Witam
Collapse
X
-
-
Moja przygoda z prawdziwym piwem zaczęła się, w związku z kanałem Tomasza Kopyry z blogu blog kopyra kom
Ten człowiek wyprowadził mnie z bagna w jakim tkwiłem przez kilka dobrych lat. Nie zdawałem sobie sprawy że istnieją jeszcze inne piwa - oprócz wysoko od fermentowanego jasnego lagera i jakiś tam ciemnych piw.
Zacząłem więc szukać różnych odmian i stylów piw - oczywiście przez długi czas w lokalnych sklepach nie znalazłem ciekawych propozycji, aż tu nagle w jednym z supermarketów odnalazłem stoisko z piwkami regionalnymi - rzemieślniczymi. Od tego czasu dużo degustowałem i nadal degustuje, szukam tych wszystkich aromatów i smaków.
Dłuższy czas zastanawiałem się nad uwarzeniem jakiegoś browarka - zakupiłem więc zestaw startowy i od razu rzuciłem się na głęboką wodę zakupiłem AIPA zestaw z zacieraniem. Uwarzyłem i niedługo rozlew, trochę za duże blg po fermentacji i leje do plastikowych butelek bo boje się granatów
Forum traktuję jako cenną bazę danych, liczę że wiele się tu dowiem, a propos browarnictwa domowego i piwa w ogóle. Chętnie też wybrałbym się kiedyś na jakiś festiwal piwa.
Jak tylko wyleczę przeziębienie to zdegustuje coś na cześć zacnego grona piwowarów i pasjonatów piwaComment
-
-
Witam.Jestem Janek mieszkam koło Będzina, trafiłem tutaj przez kupno nowej kapslownicy Grifo HD w sklepie bo stara klękła.
z piwem bawię się 3 lata za namową znanych piwowarów na spotkaniachwędliniarzy w Brennej i Koniakowie. Pozdrawiam wszystkich
Dobre piwko jest zawsze wskazane.Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...3 Photos
-
Channel: Słowacja
-
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie?
Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
-
Channel: Litwa
2025-01-07, 14:37 -
-
Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...3 Photos-
Channel: Łotwa
-
-
Koźlak z Białowieży:
https://browarprzelom.pl/
Alk. 6,1%
Niestety nie podali zaw. ekstr.
Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
Piana - średnia, takaż...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-19, 22:50 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment