Witam. Jestem Paweł - no to by było na tyle.
Witam
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak Wyświetlenie odpowiedziWitaj Pawle, napisz coś więcej
Czego szukasz na forum? dlaczego sie zarejestrowałeś?
Zacząłem więc szukać różnych odmian i stylów piw - oczywiście przez długi czas w lokalnych sklepach nie znalazłem ciekawych propozycji, aż tu nagle w jednym z supermarketów odnalazłem stoisko z piwkami regionalnymi - rzemieślniczymi. Od tego czasu dużo degustowałem i nadal degustuje, szukam tych wszystkich aromatów i smaków.
Dłuższy czas zastanawiałem się nad uwarzeniem jakiegoś browarka - zakupiłem więc zestaw startowy i od razu rzuciłem się na głęboką wodę zakupiłem AIPA zestaw z zacieraniem. Uwarzyłem i niedługo rozlew, trochę za duże blg po fermentacji i leje do plastikowych butelek bo boje się granatów
Forum traktuję jako cenną bazę danych, liczę że wiele się tu dowiem, a propos browarnictwa domowego i piwa w ogóle. Chętnie też wybrałbym się kiedyś na jakiś festiwal piwa.
Jak tylko wyleczę przeziębienie to zdegustuje coś na cześć zacnego grona piwowarów i pasjonatów piwa
Comment
-
-
Witam.Jestem Janek mieszkam koło Będzina, trafiłem tutaj przez kupno nowej kapslownicy Grifo HD w sklepie bo stara klękła.
z piwem bawię się 3 lata za namową znanych piwowarów na spotkaniach wędliniarzy w Brennej i Koniakowie. Pozdrawiam wszystkichDobre piwko jest zawsze wskazane.
Comment
-
-
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment