witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kubek_77
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.10
    • 2

witam

Cześć wszystkim,
    Mam na imię Paweł mieszkam nieopodal stolicy. Od dłuższego czasu pragnąłem coś uważyć i wreszcie się stało. W fermentorze stoi świąteczne brown ale. Pewnie na tą zimę będzie za mało dojrzałe, ale postanowiłem spróbować. To piwo najbardziej mi pasowało jako otwarcie piwnego "procederu" i pasowało do zmieniającego się za oknem świata.

Chętnie pijam ciemne piwa i sięgam po rzadkie i nowe pozycje.
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Hej Paweł, piwo "warzymy", a nie "ważymy" :P

Comment

• kubek_77
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.10
      • 2

Najlepsze jest to, że wiem o tym błędzie hehehe ale wtopa ;-)

Dobra to idę na wagę i zważę tą swoją uwarzoną warkę ;-) hhahahah niezły początek pierwszy wpis ;-) i niezła wtopa

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Opole, Krakowska 32, Klubokawiarnia OPO
        ART
        Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.

Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
        2025-02-19, 19:15
      • dadek
        Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
        dadek
        Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
        2024-11-19, 04:20
      • dadek
        C.K. Browar, Dunkel
        dadek
        Dziwne, że wyszukiwarka nie znalazła tego piwa Ale wiemy jak obecnie działa wyszukiwarka... Jeśli jednak gdzieś jest to proszę o połączenie.
        Barwa czarna, nieprzenikniona.
        Piana drobniuteńka, beżowa, jednak na max 0,5 cm, a po pierwszym łyku już tylko nieliczne ślady....
        2024-04-20, 14:33
      • ART
        Brno, Vachova 6, 4Pokoje
        ART
        Jeśli rano trafi się do Brna, np. przed niedzielnym przemarszem Ministerstwa Śmiesznych Kroków trudno jest o dobrą piwnie miejscówkę.

Ale przypadkiem wyhaczyliśmy ten bar/restaurację, ma dwa piwa na kranie - jeden na Leżaka z pobliskego Slakova i drugi na swoje piwa z browaru...
        2024-01-13, 11:30
      • heckler
        Příbor, Josefa Rašky 392, Pivovar Pivojem
        heckler
        Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
        Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...
        2023-10-10, 08:08
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...