Ahoy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Penguin
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.10
    • 44

Ahoy!

Jak widzicie, kolejna osoba przypłynęła do waszego portu! Mam na imię Marcin, a szerzej piwem zacząłem interesować się dopiero na początku tego roku. No, może nie była to miłość od pierwszego wejrzenia, bo z początku sprowadzała się zaledwie do czytania artykułów, oglądania materiałów video z przeróżnych blogów poświęconych tematyce piwnej. Głównym powodem, dla którego sam przez kilka następnych miesięcy nie spróbowałem żadnego piwa, o którym czytałem/słuchałem na materiale filmowym była (no i nadal jest) ich kiepska dystrybucja tych piw w moim małym miasteczku. I było tak do czasu, aż postanowiłem zaryzykować zakupy online. Od 3 miesięcy próbuję różne piwa, omijając te z wielkich browarów. Miałem już styczność z wieloma stylami, o których pojęcia wcześniej nie miałem. Co prawda nie każde z nich mnie urzekło, ale znalazły się i takie, bez których żyć niełatwo. Kolejnym krokiem, który chciałbym postawić, jest uwarzenie własnego piwa w domu. Dlatego też postanowiłem dołączyć do społeczności, która zgromadziła w swych kręgach wiele informacji, które mogą okazać się dla mnie przydatne. Mam nadzieję, że nieraz zdarzy nam się zamienić kilka zdań na forum, a może i poza nim.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Penguin; 2014-10-11, 21:01.
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

Dobrze trafiłeś. Witaj wśród swoich
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Czechy, Řevnice, Pod Lipami 71, Pivovar Řevnice
      dadek
      Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
      2019-09-20, 02:31
    • heckler
      Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 07:41
    • Prusak
      Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
      Prusak
      E: 12%
      A: 4, 6%
      Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
      Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
      2024-09-20, 18:15
    • Randi
      Browary na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej
      Randi
      Witam,

Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
      Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
      2024-02-21, 16:12
    • Prusak
      Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
      Prusak
      Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
      2024-02-07, 18:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...