Mam na imie Adrian i od niedawna jestem "zbieraczem" (nazwac siebie kolekcjnerem bylo by przerostem formy nad trescią ) Moja kolekcja liczy 40 szt kapsli oraz etykiet, mam nadzieje ze do konca roku osiagnie magiczną 100.
W wiekszości, ale też zaczynają pomagać znajomi, rodzina,itd. Na obecną chwilę kolekcja rozrosła się do KAPSLE 62 szt. ETYKIETY 75 szt. WAFLE 12 szt. Mam nadzieję ze to jeszcze nie koniec. Wiem ze na aledrogo mógłbym bardzo szybko powiekszyć kolekcje, postanowiłem jednak ze nie będę tego robił (przynajmniej nie na obecnym etapie).
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Jestem w posiadaniu starej kolekcji etykiet od piw. Kolekcjonował je mój ojciec za starych czasów. Jest tego prawdopodobnie 1550 szt. Wszystkie posegregowane w 4 pudełkach. Etykiety z tego co wiem wszystkie nowe, nie odklejane. Były uzyskane poprzez korespondencję z browarami...
Witam, zbieram puszki od kilkudziesięciu lat. Tylko piwne. Posiadam w swojej kolekcji ponad 4000 różnych puszek (nie zbieram puszek gdzie różnica jest np w nazwie browaru itd). Puszki Polskie i zagraniczne. Skatalogowanych mam 4098 puszek ale koło 200 sztuk jeszcze czeka na wrzucenie do katalogu...
Comment