Dzień dobry

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • refil
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.09
    • 10

Dzień dobry

Mam na imię Romek, lat 28. Mieszkam w Borach Tucholskich.

Zarejestrowałem się tu już jakiś czas temu, ale odgrywam rolę tylko czytacza. Muszę przyznać, że to miejsce zrobiło na mnie duże wrażenie i dzięki Wam (między innymi) wiem, że przygoda z piwem może być naprawdę interesująca.

Piwem na serio zainteresowałem się dopiero przed ponad rokiem... Od tego czasu, przy współpracy z kolegą uwarzyliśmy kilka warek. Pierwsza z nich to był brew kit. Niestety wyszedł prawdziwy kit... Później był pils, dortmunder i klika innych. Ale jedynie z tych dwóch wymienionych byliśmy wyraźnie zadowoleni. W przyszły weekend nastawiamy witka, następnie w planie jest porter, ale jeszcze pracuję nad recepturą.

Dzięki zainteresowaniu domowym piwowarstwem zrozumiałem, że koncerniaki to nie jest to czego oczekuję od piwa. Piwa z małych browarów (nie tylko tych domowych) są dla mnie stosunkowo nowym odkryciem, ale już wiem, że będę im wierny.
    Nie mam ulubionego stylu - to kwestia nastroju. Nie odmówię dobrej pszenicy, ciekawego stouta, ani orzeźwiającego witbiera w ciepły dzień.

Nie mam charakteru zbieracza, dlatego w kolekcjonerstwo się bawić nie będę. Wypite piwa zachowuję w pamięci,a wybitne egzemplarze utrwalam na zdjęciach (etykiety), żeby łatwiej było wrócić.

To tyle.
    Pozdrawiam,
    refil
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

Hej Refil, przyjemnie sie czyta takiego wprowadzenia
    Pozdrawiam

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
      ReCraft, [Za Miastem] Słoneczny Dzień
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-08-22, 09:31
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 01:37
    • macKuba
      Dzień dobry
      macKuba
      Warzę od stycznia 2019, na koncie mam już 7 warek. Pierwsze cztery były do spróbowania na warsztatach piwowarów domowych na festiwalu dobrego piwa we Wrocławiu (ten gość z żółtą lodówką i zimnymi pszenicznymi APA'mi na końcu to ja ).
      2019-07-13, 11:19
    • Maggyk
      Dzień Piwowara - darmowa wysyłka od dziś do odwołania
      Maggyk
      Już 25 maja obchodzimy Dzień Piwowara. Z tej okazji od mamy dla Was darmową wysyłkę. Opcja dotyczy zamówień przedpłaconych i wysyłki UPSem do 30 kg.
      Akcja potrwa do odwołania, co oznacza, że może się skończyć za parę godzin, a może i potrwać dłużej.
      Zapraszamy do składania...
      2018-05-22, 09:36
    • dadek
      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 01:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...