Witam wszystkich piwowarów, pochodzę z Lubelszczyzny dokładnie z Zamościa. Uwarzyłem właśnie drugą swoją warkę i postanowiłem się zarejestrować na forum, planuję w niedalekiej przyszłości warzyć ze słodów i zdobywać doświadczenie w tym zakresie również z waszą pomocą.
Witajcie Piwowarzy.
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Witam serdecznie,
małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.
W obu...-
2018-12-14, 16:04 -
-
Cześć,
Chciałem gorąco powitać wszystkich piwowarów na forum.
Swoją przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem na początku 2018 roku i powoli zdobywam wiedzę i staram się robić co raz to lepsze warki-
2018-11-30, 13:16 -
-
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Są jeszcze parametry i skład:
Ekstr. 15%
Alk.6,2%
w składzie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment